Site icon Dijital Tekerlek

Yeni elektrikli SUV 2021 Genesis GV60 tanıtıldı

Genesis, premium EV pazarındaki saldırısını yeni 2021 GV60 coupe-SUV ile başlattı. Şirketin ürettiği ilk elektrikli SUV modeli olması sebebiyle ayrı bir yeri bulunan otomobille ilgili tüm detaylar yazımızda.

Hyundai Ioniq 5, dünyayı Elektrik Grubu Modüler Platformu ile tanıştırdı -Hyundai Grubu arasında paylaşılan özel pil-elektrik mimarisi- Mimari, ilk olarak Kia EV6‘nın altında ortaya çıktı ve Genesis’i Güney Koreli grup üçlüsünün henüz elini göstermeyen tek üyesi olarak bıraktı. Bu, Genesis’in GV60 elektrikli aracını ortaya çıkarması ile şimdi değişiyor.

Yeni 2021 Genesis GV60 teknik özellikleri

Genesis, yeni elektrikli SUV’unun teknik özellikleriyle ilgili henüz bir detay vermedi. Ancak yeni SUV, daha önce de bahsettiğimiz gibi, diğer Güney Koreli 2 markanın kullandığı mimariyi kullandığından, teknik özellikler bakımından benzer olacaklarını tahmin ediyoruz.

Bu da SUV’un, Kia EV6 GT ile aynı 577 beygir güce sahip çift motorlu elektrikli güç aktarma organına ve maksimum 403 km menzil sunması gereken 77,4 kWh pil paketine sahip olabileceği anlamına geliyor. Araç aynı zamanda Kia’nın daha az güçlü 226 beygirlik tekli elektrik motoruyla birlikte sunulursa, menzil rakamı aynı pille maksimum 328 mile çıkabilir.

Genesis GV60’ın 350kW şarjı destekleyen aynı 800 voltluk elektrik sistemini alması gerektiğinden, şarj sürelerinin de EV6’ya benzer olmasını bekliyoruz. Bu, uygun şekilde güçlü bir DC hızlı şarj cihazına bağlandığında yüzde 10’dan yüzde 80’lik bir şarjın sadece 18 dakika sürmesi gerektiği anlamına geliyor.

Yeni 2021 Genesis GV60 tasarımı

GV60, Genesis’in tasarım dilinin yeni bir evrimini gözler önüne seriyor ve firmanın logosunun yenilenmiş bir versiyonunu içeren düz bir ön ucun her iki yanındaki Two Lines ışıkları yer alıyor. Bir kapaklı kaput, gövde hatlarını azaltan çamurluklara sahip tek bir panelden oluşuyor. GV60’ın önünde ayrıca, geniş bir Crest ızgarası bulunuyor. Bu ızgara, hem aracın genişliğini vurguluyor hem de gövde altı soğutmasını artırıyor.

SUV’un yan kısmında, bir krom şerit pencerenin üst kısmı boyunca uzanır ve arka kapağın yanında küçük bir elektrik sembolü yapar. Arkada coupe modellere has bir tasarım çizgisi ve daha fazla iki ışıklı arka lambanın yanı sıra sabit bir arka kanat yer alıyor. Genesis, bu kanatın GV60’ın yüksek performanslı motoruna katkıda bulunduğunu söylüyor.

Bunun yanı sıra tasarımcılar, yan aynalar için arkaya bakan kameralar yerleştirdi ve görüntüleri kabindeki kapıların üst kısmına yerleştirilmiş ekranlara yansıttı. Sürücü yaklaştıkça aynı hizada olan dış kapı kolları otomatik olarak dışarı çıkıyor.

Genesis tarafından yayınlanan kabin görüntülerinde alışılmadık bir mavi renk şeması dikkatleri çekiyor. İçeride, büyük bir dokunmatik ekran ve “Kristal Küre” adı verilen bir şey var – “sürücüyü yaklaşan sürüş koşulları hakkında sezgisel olarak bilgilendiren küre şeklindeki elektronik şanzıman kontrolü”.

Ioniq 5 ve EV6’dakine benzer şekilde, büyük bir merkezi konsol hem depolama alanını hem de temel araç kontrollerini barındırırken, iç kısımda çift ekranlı bir dijital ekran ön panele hakim. Ayrıca iç mekanda bulunan kamera aynalarının ekranları, Honda e’dekiler gibi iyi konumlandırılmış görünüyor.

Yeni Genesis GV60, Koreli markanın ilk elektrikli SUV’u olarak karşımıza çıktı ve yakında Tesla Model Y ve Audi Q4 e-tron gibi iddialı rakiplerle savaşa girecek. Ayrıca GV60, Genesis’in gelecek yıl Avrupa’da piyasaya süreceği üç EV’den biri olacak.

Genesis, önümüzdeki aylarda GV60 hakkında fiyat, performans ve menzil gibi daha fazla ayrıntı vaat ediyor. Teslimatların ise 2022 yılında başlaması bekleniyor.

“Yeni 2022 Hyundai Elantra N, 276 beygir ile görücüye çıktı” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version