Site icon Dijital Tekerlek

Yeni elektrikli R5 Alpine modelinin görselleri ortaya çıktı

Yeni elektrikli R5 Alpine modelinin görselleri ortaya çıktı 8

Fransız spor otomobil markası Alpine, önümüzdeki 10 yıl içerisinde tamamen elektrikli otomobillere geçecek. Bu kapsamda marka, üreteceği araçlarla ilgili bir tanıtımlar yayınladı. Tanıtımda, büyük bir SUV modeli, bir spor otomobil ve büyük bir spoilere sahip kaslı görünümlü bir hot hatch modeli dikkatleri çekti. Söz konusu araçların nasıl görünebileceği hakkında ise bazı özel görseller ortaya çıktı.

R5 Alpine modelinin tasarımı nasıl olacak?

Ortaya çıkan özel görselde, R5 Alpine modelinin oldukça büyük bir spoilere sahip olduğunu rahatlıkla görebiliyoruz. Şirketin mühendislikten sorumlu patronu, tamamen elektrikli bu otomobilin, Renault 5‘in yeni Megane EV crossover modelinden daha güçlü elektrik motorunu içeren, güçlendirilmiş bir versiyonu olacağını ifade etti.

Bununla birlikte şirketin mühendislikten sorumlu başkan yardımcısı Gilles le Borgne, Alpine’nin yeni tamamen elektrikli hot hatch modelinde 215 beygir üreten bir motor kullanacağını doğruladı. Bu motorla birlikte aracın, 0’dan 100 kilometre hıza yaklaşık 6 saniyede çıkabilmesini sağlayacağı tahmin ediliyor.

Alpine’nin yeni tamamen elektrikli SUV’sinin nasıl olabileceği hakkında ise henüz net bir bilgi bulunmuyor. Ancak yeni SUV’nin düz bir tavan çizgisine, yeniden tasarlanmış bir ön kısma, yükseltilmiş süspansiyona sahip olabilme ihtimali var. Le Borgne, yapmış olduğu açıklamada, SUV modelinin daha çevik yol tutuşu sağlamasına yardımcı olmak için çok motorlu bir konfigürasyona sahip olacağını da ifade etti.

Lotus ortaklığında bir spor otomobil üretilecek

Ayrıca Le Borgne, Lotus ortaklığında bir spor otomobil üzerinde çalışmaların sürdüğünü de doğruladı. Ancak şu ana kadar kaydedilen ilerleme hakkında ayrıntılı bir bilgi vermedi.

Alpine’nin piyasaya süreceği tamamen elektrikli yeni otomobiller hakkında bilinen tüm bilgiler ise şu şekilde:

Exit mobile version