Site icon Dijital Tekerlek

Yeni elektrikli 2023 MINI Hatch karda görüntülendi

Yeni elektrikli 2023 MINI Hatch karda görüntülendi 14

Yeni nesil 2023 MINI Hatch daha küçük boyutları ve yeni bir elektrikli güç aktarım mekanizması ile 2023 yılında satışa sunulacak. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Elde var olan görseller; dördüncü nesil MINI Hatch modeline ilk bakışımızı sağlamakta. Bununla birlikte modelin 2023 yılında satışa sunulması planlanmakta. Ayrıca modelin Vauxhall Corsa ve Peugeot 208 modellerine rakip olması beklenmekte.

2023 MINI Hatch modeli BMW ve Çinli SUV üreticisi Great Wall arasındaki işbirliği ile Çin’de üretilmesi planlanmakta. Bununla birlikte model benzinli varyant ile aynı tasarıma ve boyutlara sahip olacak. Fakat model BMW Grup temellerine dayalı kalmaya devam etmekte. Ayrıca modelin montajı Mini’nin Oxford fabrikasında gerçekleşmesi beklenmekte.

Markanın patronu Bernd Körber konu ile alakalı şu cümleleri kullanmakta; “Küçük dediğimde, yani yeniden küçük bir üç kapılı ambar yapmak istiyorum. Bugün yaya güvenliği için bazı kısıtlamalar var, ancak tasarım ve dış cephe açısından üç kapılı ambarın olabildiğince küçük olmasını istiyoruz. “

2023 MINI Hatch tasarımı nasıl olacak ?

Sızan görsellere bakıldığı vakit modelin bir nebze küçüldüğü gözlere çarpmakta. Bununla birlikte marka modelin tasarımını gizli tutmak için klasik Mini Cooper farlarını test aracının üzerinde kullanmakta. Kim bilir belki de model bu farlar ile gelir.

Modelin ön camı mevcut olan modele göre çok daha dik bir eğime sahip. Bununla birlikte model aerodinamik açıdan daha başarılı. Ayrıca model daha küçük görünse dahi dingil mesafesi tarafında eski model ile aynı mesafeye sahip olma şansı bir hayli yüksek.

Marka çok sevilen John Cooper Works (JCW) versiyonunun tamamen elektrikli olsa dahi seçenekler içerisinde yer alacağını ima etmekte. Körber şu cümleleri de kullanmakta idi; “JCW’yi elektrikli bir bağlamda ve çağda gidip tanımlamalıyız. Ama bu mümkün, sorun yok, çelişki yok. “

MINI tarafının saf elektrikli geleceği

Marka tamamen elektrikli olma yolunda ilk adımları atmakta idi. Bununla birlikte başkan Bernd Körber’e göre planın yüzde 80’lik kısmı tamamlanmakta. Bununla birlikte yeni çıkacak olan elektrikli modelin bu plan içersinde önemi bir hayli büyük.

“Hyundai Kona N teknik verileri yavaş yavaş belirleniyor” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version