Site icon Dijital Tekerlek

Yeni DS E-Tense Performance resmi olarak tanıtıldı

Yeni DS E-Tense Performance prototip otomobili, Formula E güç aktarma organı ile resmi olarak tanıtıldı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

2025 yılından bu yana Formula E yarışlarının bir parçası olan DS yeni konsept otomobili ile yeni tasarım dilini önizliyor. Bununla birlikte prototip olarak tanıtılan model ile markanın; sıfır emisyonlu yarış teknolojisini binek otomobilde kullanıyor olması da oldukça dikkat çekici.

Yeni DS E-Tense Performance teknik özellikleri

Model tamamen karbon fiberden yapılan bir gövdeye sahip. Bununla birlikte modelin güç aktarma organı kurulumunda çift elektrikli motor kullanılıyor. Bu sayede model 804 beygir güç üretebiliyor. Otomobilin maksimum tork çıkışı ise 8.000Nm seviyesinde. Tüm bu teknik verileri ile modelin 0-100 km/s hızlanma süresi 2,8 saniye seviyesinde. Otomobilin detaylı performans rakamları ise, DS Formula E şampiyonları Jean-Eric Vergne ve Antonio Felix da Costa ile yapılan bir dizi testin ardından açıklanacak. Ayrıca modelin 2016 Cenevre Otomobil Fuarı’nda gösterilen 402 beygirlik E-Tense modelinin bir evrimi olarak nitelendirildiğini de belirtmek gerekiyor.

Modelde kullanılan motor teknolojisi yalnızca bir gösteriş olarak değil; markanın gelecekteki pil ve rejenerasyon konseptlerine de ışık tutuyor. Bununla birlikte karbon-alüminyum kompozit bir kutu içerisine yerleştirilen bataryası, oldukça alçak konumlandırılıyor. Bu sayede otomobilin yol tutuşu da olumlu etkileniyor. Ayrıca modelin yeni bir termal yönetim sistemine sahip olduğunu da belirtmek gerekiyor.

Elektrikli otomobiller ile hayatımıza giren rejenaratif fren sistemleri tarafında da modelin oldukça iddialı olduğunu belirtmek gerekiyor. Modelin maksimum 600kW rejeneratif kapasiteye sahip.

Yeni DS E-Tense Performance tasarımı

Tasarım dili konusunda markanın geleceğine ışık tutan model; fütüristik bir tasarıma sahip. Bununla birlikte modelin halihazırda herhangi bir üretim planına tabii olup olmadığı belli değil. Ön tarafa baktığımızda ızgara yerine yeni bir yüzey kullanılıyor. 800 LED üniteden oluşan etkileyici gündüz sürüş farları ise oldukça dikkat çekici bir görünüme sahip. Arka tarafa doğru aerodinamik detaylar direkt olarak fark edilirken; jant tarafında da aerodinamik uçlara sahip 21″ boyutunda jantlar kullanılıyor.

Son olarak DS Performans Direktörü Thomas Chevaucher konsept ile ilişkili olarak aşağıdaki ifadeleri kullandı:

 “Bu, bileşenlerin davranışını analiz etmek ve bunları gelecekteki üretime yönelik olarak geliştirmek için kullanacağımız bir laboratuvardır”

“Fikir aynı zamanda maliyetleri düşürmek için çözümler bulmak, bunları üretmeyi kolaylaştırmak ve üretim modellerindeki uygulamaları keşfetmek. E-Tense serisinin gelecek nesilleri bu gelişmelerden faydalanacak.” 

“Yeni Spirit of Ecstasy resmi olarak tanıtıldı”

Exit mobile version