Site icon Dijital Tekerlek

Yeni Cupra UrbanRebel konsepti Münih’te gösterimde!

Yeni Cupra UrbanRebel konsept otomobili, Münih Otomobil Fuarında ilk kez canlı olarak gösteriliyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Cupra Patronu Wayne Griffiths, modelin 2025 yılında satışa çıkacak olan yeni, küçük elektrikli otomobilin temelini oluşturduğunu doğruladı. Bununla birlikte Griffiths konsept ile ilgili olarak şu cümleleri kullandı;

 “Araba bilinçli bir ifade. Bence arabalar konusunda gerçekten hevesli olan gelecek nesil için bir araba yapmaya ihtiyaç var, biz de Cupra’da bunu yapıyoruz.”

“İnsanların sevdiği otomobiller yapıyoruz, ancak herkesin beğeneceği bir şey değil – kışkırtmayı seviyoruz, bu yüzden bu bir provokasyon, bir seri otomobil olarak ne yapacağımızı açıkça abartıyor. Ama çok yakın; kuyruğu arkadan çıkarırsanız, seri tasarımında olduğumuz yere çok yakınsınız demektir.”

“Yani Cupra Rebel seri otomobilde çok asi kalacak – çok sportif olacak. İlham seri otomobilde kalacak ve bunu 2025’te getireceğiz.”

Wayne Griffiths’in konsept ile ilgili açıklamaları

Konsept model yeni MEB girişi elektrikli otomobil platformu üzerine inşa edilirken; Volkswagen tarafında tanıtılan küçük EV konsepti ile birlikte SEAT’ın Barcelona şehrinde bulunan Martorelli fabrikasında üretilecek. Fakat iki otomobilin çok farklı görünümlere ve farklı hedef kitlelerine sahip olacak.

Griffiths model ile ilgili olarak “Herkesin kendi hedefi ve konumu vardır” cümlesine ek olarak “Cupra’nın işi gerçekten de gelecek nesil genç müşterileri fethetmek – biz bugün ve şimdi için bir markayız; Harika bir tasarıma ve gerçekten sportif ve sürücü odaklı bir deneyime sahip, gerçekten harika, arzu edilen, duygusal bir şey arayan gelecek nesil için çağdaş bir marka.” cümlesini kullandı.

Konsept olarak üretilen modelin tasarımı itibariyle yarış arabasını andırıyor olması ile birlikte; Griffiths tarafına yönlendirilen sorulara, Griffiths şu şekilde cevap verdi;

“Öyle olmalı, bence evet. Teknik geliştirmeden sorumlu başkan yardımcım Werner Tietz bunu bir yarış arabası olarak da yapmak istiyor ve ben onu destekleyeceğim. Bunu bir tür yarış formatına sokmamız gerekiyor.”

Fiyat konusuna gelindiği vakit ise; Griffiths satışa çıkacak modelin 20.000 Euro seviyesinin biraz üzerinde olacağını şu cümlesiyle birlikte ima etti;

“Volkswagen 20.000 € civarında konuşuyor; Cupra ile kitle pazarının üzerinde, ancak premium pazarın altında, yani arada bir yerde konumlandık.”

Griffiths modelin iç yaşam alanı ile ilgili olarak ise şu açıklamalarda bulundu;

“Cupra’da otomobil severler ve otomobil sürücüleri için otomobiller yapıyoruz, bu nedenle her şey sürücü odaklı olacak – yolcular için büyük ekranlar yapmıyoruz, büyük ekran sürücü içindir ve tüm konsol ve deneyim, sürücüye yönelik olmalıdır. sürücü.

“İnsanların istediği tüm otonom ve güvenlik yardım özelliklerini yapacağız, ancak biraz eğlenmek için her zaman kapatabilmelisiniz.”

Yeni Cupra UrbanRebel teknik özellikleri

Konsept otomobil standart olarak 335 beygir güce sahip. Bununla birlikte model bir e-boost tesisi aracılığıyla kısa süreler içerisinde 429 beygir güce ulaşabiliyor. Modelin 0-100 km/s hızlanma süresi ise 3.2 saniye seviyesinde olduğu iddia ediliyor. Bu değerlerin sağlanması için modelde muhtemelen çift elektrikli bir kurulum mevcut. Bu nedenle üretim modelinin tek motorlu ve daha az güçlü olması oldukça yüksek ihtimal.

Son olarak konsept, Cupra tarafının yakında çıkacak olan; Tavascan SUV modeline gönderme yapan saran bir ekrana ve tavan grafiğine sahip. Bununla birlikte modelin ön detayları da bu modele oldukça benziyor. Ayrıca marka arka tekerlek davlumbazlarının üzerindeki güçlü omuzların, mevcut Formentor SUV modelinden ilham alınarak tasarlandığını iddia ediyor.

“Volkswagen ID Life konseptinin ön izlemesi Münih’te yapıldı!” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version