Site icon Dijital Tekerlek

Yeni Cupra Tavascan konsepti 2024 yılında satışa çıkacak

Tamamen elektrikli yeni Cupra Tavascan, sportif tasarımı ile beraber 2024 yılında satışa sunulacak. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Cupra 2019 Cenevre Otomobil Fuarı’nda gösterilen Tavascan konseptinin üzerinde yaptığı minimal tasarım değişiklikleri ile beraber otomobili 2024 yılında üretim hattına dahil edecek. Bununla birlikte Volkswagen Grubu’nun MEB platformu üzerine inşa edilecek olan ilk SUV-coupe model olacak. Üretim versiyonu ile ilgili olarka herhangi bir ayrıntı paylaşılmazken; otomobilin Volkswagen ID.5 GTX modeline benzer bir güç çıktısına sahip olması bekleniyor.

Cupra Tavascan teknik özellikleri

Konsept versiyonunda Volkswagen ID.5 GTX modeli ile aynı güç aktarma organına sahip olacak olan modelin, üretim versiyonunda da 302 beygir civarında bir güç çıktısına sahip olması oldukça muhtemel. Bununla birlikte model batarya tarafında da yüksek ihtimalle 77kWh kapasitesinde bir bataryaya sahip olacak. Menzil noktasında ise otomobilin 450 kilometre civarında bir menzile sahip olması bekleniyor.

Platform tarafında kullanılan MEB platformu ile beraber oldukça çeşitli versiyonlara sahip olacak olan modelin; çeşitli pil boyutları, çeşitli güç aktarma organları çıkışı ile müşterilere sunulması mümkün. Ancak otomobilin daha çok performans odaklı olması nedeniyle Volkswagen markalı otomobillerde gördüğümüz çeşitlerden farklı olarak yalnızca daha güçlü sürümler ile sunulması bekleniyor.

İç tasarım

Tasarım noktasında minimal değişiklikler ile heyecanları korumayı başaran model, iç yaşam alanında rakiplerinden kolaylıkla ayırt edilebiliyor. Bununla birlikte orta konsoldan yukarı doğru uzanan ve ön panele doğru akan tasarım oldukça bütün bir görünüme sahip. Büyük merkezi dokunmatik ekran ve daha kompakt dijital gösterge paneli ise Volkswagen Grubunu yansıttığını söylemek yanlış olmaz.

“Yeni BMW M2 modeline ilişkin yeni görsel sızdırıldı”

Exit mobile version