Site icon Dijital Tekerlek

Yeni Citroen C5 X resmi olarak tanıtıldı

Yeni Citroen C5 X resmi olarak tanıtıldı 12

Citroen tarafının uzun süredir merakla beklenen modeli Citroen C5 X modeli resmi olarak duyuruldu. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

SUV, station wagon ve sedan gibi otomobil stilinden ilham alan model; bir çok pazar segmentinde yer alan kullanıcıları hedeflemekte.

Modelin isminde yer alan ‘X‘ harfi markaya göre”müşterilerin ihtiyaçlarında ki kesişim noktası” olarak nitelendirilmekte. Citroen C5 X modelinin SUV gibi yükseltilmesi ve station wagon modeller gibi uzatılması zarafet ile oldukça güzel birleştirilmekte.

Citroen C5 X tasarımı

Modelin tasarımına baktığımız vakit gözlere ilk olarak; 2016 yılında gösterilen LED farların tasarımı çarpmakta. Bununla birlikte marka ” Gelişmiş Konfor ” tasarım ruhunu paylaştığı radikal CXperience isimli konseptinden ilham almakta.

Aracın panoramik cam tavanı ve geniş pencereleri sayesinde iç alanın ferahlığı artmakta. Bununla birlikte ön ve arka camlarda bulunan akustik laminasyon sayesinde model izolasyon anlamında oldukça başarılı.

Modelin iç tarafına baktığımız vakit bizleri 12″ boyutunda dokunmatik ekran; ses kontrollü, akıllı telefonun ekranının yansıtılması ve kablosuz güncellemeler gibi özellikleri sunabilmekte. Ayrıca modelin konfor koltuk tasarımları da oldukça başarılı görünmekte.

İç tarafta yeni teknolojilerin yanı sıra; iç mekanda hedef pratiklikti. Bununla birlikte Citroen olağanüstü arka koltuk alanı ve düşük eşikli elektrikli bagaj kapağı ile 545 litrelik bagaj hacmine sahip. Ayrıca bu alana en büyük katkıyı şüphesiz 2785 milimetrelik dingil mesafesi sağlamakta.

Citroen C5 X teknik özellikleri

Modelde C5 Aircross tarafında gördüğümüz hidrolik yastıklı süspansiyon ayarı yer almakta. Bununla birlikte plug-in hibrit versiyonu standart olarak üç süspansiyon ayarı seçeneği sunabilen sürüş modu ile donatılmakta.

Marka henüz içten yanmalı motorların model ile bağlantısı hakkında bir açıklama yapmadı. Fakat yüksek ihtimalle motorlar sekiz ileri otomatik şanzıman ile birlikte kullanılacak. Motor beklentileri ise Puretech 130 ve 180 benzinli motorlar.

Modelin 35.000 sterlinden başlayan önden çekişli hibrit versiyonu; EMP2 platformunu kullanan diğer PSA Grup otomobilleri ile benzer bir güç aktarma organı kullanmakta. Model 1.6 litrelik turbo şarjlı benzinli motor ile totalde 222 beygir güce ulaşabilecek bir elektrik motoruyla eşleştirmekte. Bununla birlikte 13.2 kWh değerindeki batarya; kendi başına 50 kilometrelik bir menzil sağlamakta.

Son olarak Citroen C5 X hedef olarak 3 farklı segmenti seven kullanıcıları hedeflemekte. Geleneksel olmayışı da dikkatleri toplamakta. Bununla birlikte marka alıcıların yüzde 25’inin station otomobillere, yüzde 21’ini sedan modellere ve yüzde 15’ini küçük SUV modellerine sahip olan kullanıcılara satmayı planlamakta.

“Yeni 2021 Skoda Octavia Sportline tanıtıldı” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version