Site icon Dijital Tekerlek

Yeni Citroen C3 modelinin gösterimi yapıldı!

Citroen tarafının uygun fiyatlı, Yeni Citroen C3 modelinin ilk resmi gösterimi yapıldı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Citroen, uygun fiyatlı ve oldukça sevilen süpermini modeli “Yeni C3” ile başlayarak; gelişmekte olan Hindistan ve Güney Amerika pazarlarındaki pazar payını büyütmeyi hedefliyor. Fransız otomobil üreticisi satışlarının yüzde 30’unun bu on yılın ortasına kadar Avrupa dışında olmasını hedefliyor. Bununla birlikte marka yüksek büyüme gösteren pazarlardaki etkinliğini de arttırıyor.

Yeni Citroen C3 tasarımı

Yeni C3, halihazırda Avrupa pazarında satılan kentsel modele göre; zorlu yol yüzeylerine ve daha zorlu trafik koşullarına sahip bölgelerde kullanılmak adına uygun fiyatlı, daha dayanıklı ve daha çevik olarak tasarlandı.

Model 3980 milimetre uzunluğa, 2540 milimetre dingil mesafesine sahip. Bu değerler ile birlikte modelin ayak izi mevcut C3 modeline oldukça yakın. Fakat model tasarım tarafında büyük SUV modellerden esinlenilerek tasarlandı. Bununla birlikte model C3 Aircross’a daha çok benziyor. Ayrıca model 4 metrenin altında olan uzunluğu ile birlikte; Hindistan gibi boyuta göre vergi hesaplanan ülkelerde daha düşük bir vergi dilimine dahil olacak.

Yükseltilen süspansiyonu ve 180 milimetre yüksekliği ile modelde 25″ boyutunda lastikler mevcut. Modelin sahip olduğu kısa çıkıntılar ile birlikte; yaklaşma ve uzaklaşma açıları oldukça iyi. Bununla birlikte model halihazırda satışta olan C3 modeline göre daha yüksek bir sürüş pozisyonuna sahip. Modelin tasarımı sağlam olduğu kadar estetik olarak da oldukça güzel görünüyor. Ayrıca Citroen; bazı ülkelerde kaldırımların yüksekliğinden, mekanik aksamları korumak adına ekstra önlemler aldığını da belirtti.

Yeni C3, gelişmekte olan pazarlar için geliştirilen üç “C-Cubed” otomobillerinden ilki. Model genel tasarımı ile birlikte kullanıcılara SUV sağlamlığını oldukça iyi hissettiriyor. Bununla birlikte diğer iki modelinde benzer bir tasarım diline sahip olması bekleniyor.

İç yaşam alanı

İç tarafa baktığımız vakit bizleri; oldukça işlevsel bir düzen bekliyor. Bu düzen sayesinde model oldukça konforlu. Bununla birlikte model beşli koltuk dizilimine sahip. Bu koltuk diziliminin arka tarafında kullanıcılara 653 milimetrelik diz mesafesi sunuluyor. Ayrıca modelde 315 litre seviyesinde bir bagaj alanı da bulunuyor.

Bilgi-eğlence sistemi 10.0″ boyutunda olan dokunmatik ekran aracılığıyla kontrol edilebiliyor. Bununla birlikte bu sistemde Android Auto ve Apple CarPlay desteği de mevcut. Ayrıca modelin sahip olduğu saklama alanları da oldukça yeterli görünüyor.

Son olarak Yeni Citroen C3 modelinin teknik detayları henüz onaylanmadı. Fakat markanın yeni otomobilini 2022 yılının ilk yarısında Hindistan ve Güney Amerika pazarlarına sunması bekleniyor.

“Volkswagen 2025 yılına kadar Tesla’yı geçmeyi planlıyor” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version