Site icon Dijital Tekerlek

Yeni Bugatti hibrit hiper otomobili onaylandı

Yeni Bugatti hibrit hiper otomobili onaylandı 8

Bugatti tamamen yeni bir hibrit hiper otomobili ve daha az sportif olacak saf elektrikli modeli onayladı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Hırvat elektrikli araç uzmanı Rimac ile yeni ortak girişimin meyvesi olarak görülen; hibrit hiper spor otomobil onaylandı. Bununla birlikte marka on yılın sonunda daha az sportif bir saf elektrikli modeli de piyasaya sürecek.

Modellerin üretiminin Fransa, Molsheim kentindeki üretim tesisinin yanı sıra Rimac’ın Hırvatistan’daki tesislerinde de gerçekleşeceği doğrulandı. Bununla birlikte Rimac’ın kurucusu Mate Rimac ve Porsche şefi Oliver Blume resmi bir açıklamayla birlikte; “ortak geliştirilen Bugatti modellerinin daha uzun vadede planlandığı” noktasına özellikle değindi.

Bugatti ve Rimac tarafları neler düşünüyor?

Blume sözlerine Chiron modelinin üzerinde çalışılmaya devam edileceğini bildirirken şu cümleleri kullanıyor;

“Sahip olduklarımızı geri dönüştürmeyeceğiz, Chiron’u yeniden şekillendirmeyeceğiz veya Chiron’u melezleştirmeyeceğiz. Baştan sona tamamen yeni bir ürün geliştiriyoruz. Çünkü bunun en iyi yol olduğunu düşünüyoruz. Bu yeni modelde içten yanmalı bir motora sahip olacak.”

“Ayrıca daha uzun vadeli düşünüyoruz. Bugatti, mirasında çok çeşitliliğe sahip harika bir markadır, bu yüzden bu sadece hiper araba olmayan ürünler yapmak için kullanılabilir. Tamamen elektrikli çok heyecan verici farklı arabalar yapmak için fırsatlar var. Bu yüzden bu on yıl içinde tamamen elektrikli bir Bugatti olacağını söyleyeceğim, ancak bu on yılın sonunda yanmalı motorlu Bugattiler de olacak, ancak büyük ölçüde hibritleştirilmiş olacak.”

Rimac tarafı ise konuyla ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu;

 “Birbirinden çok farklı iki markaya sahip olduğumuz için çok havalı şeyler yapabiliriz. Bugatti, miras ve işçiliğe odaklanır; Rimac ise teknolojiye. Bugatti’nin analog bir İsviçre saati olması ve Rimac arabalarının bir Apple saati olması gibi. İki paralel, çok farklı ürün hattımız olabilir.”

Bugatti tarafı tam elektrifikasyona geçerken, iki marka arasında daha fazla yakınlaşma olabileceğini şimdiden kabul etti.

Son olarak Mate Rimac konuyla ilgili olarak şu cümleleri kullandı;

 “Rimac’ın tamamen performansa odaklandığı ve dört elektrik motoru, bağlanabilirlik, otonom sürüş özellikleri ile çılgın şeyler yapmaya odaklandığı iki markanın yaklaşımına bakarsanız, bu, Bugatti müşterilerinin yapmadığı pek çok harika şey. gerçekten umurumda değil. Güzel deri, işçilik, detaylar ve karbon fiber ile daha çok ilgileniyorlar. Güç aktarma organını çıkarsanız bile farklı konumlandırma mevcut.”

“Rimac ve Bugatti işbirliği geleceği hedefliyor” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version