Site icon Dijital Tekerlek

Yeni Bugatti Chiron Super Sport sonunda piyasaya sürüldü

Yeni Bugatti Chiron Super Sport sonunda piyasaya sürüldü 24

Merakla beklenen yeni Bugatti Chiron Super Sport dikkat çeken fiyat etiketiyle birlikte piyasaya sürüldü. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Sınırlı sayıda üretilen Chiron Super Sport 300+ modelinin yeni, daha yol dostu bir versiyonu olan; Chiron Super Sport satışa sunulmuş vaziyette. Bununla birlikte 60 modellik bir üretim serisi olacak modelin ilk teslimatlarının önümüzdeki senenin başlarında gerçekleşmesi bekleniyor.

Yeni Bugatti Chiron Super Sport teknik özellikleri

Modelin motor tarafına baktığımız vakit bizleri; standart Chiron modelinde gördüğümüz 8.0 litrelik bir W12 motor bekliyor. Fakat bazı büyük turbo şarjlar, yeniden tasarlanan silindir kapakları ve yeni bir yağ pompası sayesinde motor ekstra 98 beygir güç sağlayabiliyor. Bununla birlikte model 1578 beygir güce, 1600 Nm tork değerine sahip.

Model 200 km/s hıza 5.8 saniyede, 300 km/s hıza 12.1 saniyede ulaşabiliyor. Bu verilerin stok Chiron modelinin verileri ile karşılaştırıldığı vakit; Super Sport’un yüzde 7 daha hızlı olduğu dikkatleri çekiyor.

Bu ekstra performansın üstesinden gelebilmek adına model; dört tekerlekten çekiş ve yüksek hızlı sürüş için özel olarak tasarlanan bir dizi şasi yükseltmesine sahip. Ayrıca modelde daha sıkı bir direksiyon, yeni amortisörler ve daha sert yaylar yer alıyor. Bu ek parçalar sayesinde markanın da belirttiği gibi model standart Chiron modelinden daha kararlı bir kurulu sağlayabiliyor.

Bugatti tarafı modelde, özel olarak geliştirilen Michelin Pilot Sport Cup 2 lastik setini kullanıyor. Günümüzde bu lastikler Uzay Mekiği için geliştirilen lastikler ile aynı test tezgahında test ediliyor.

Modeli asfaltta tutan elbette yalnızca mekanik tutuş ve lastik detayı değil. Model Aerodinamik anlamda da güncellemelere sahip.

Yeni Bugatti Chiron Super Sport tasarımı

Modelin tasarımına baktığımız vakit bizleri eskisine göre 25 cm daha uzun olan kuyruğu bekliyor. Bununla birlikte arabayı yüksek hızda dengeleyebilmek için özel tasarlanan bir difüzör arka tarafa konumlandırılmış vaziyette.

Bugatti, yeni arka tasarımın rüzgar direncini önemli ölçüde azalttığını söylüyor. Bununla birlikte aktif arka spoyleri ile model aerodinamik açıdan da oldukça güzel destekleniyor. Ayrıca revize edilen arka kısım; yeni bir ön ayırıcı, yeni yan etekler, ön kanatlar ve yeni havalandırma davlumbazları ile dengeleniyor.

Diğer ince ayrıntılar arasında muazzam bir dört çıkışlı egzoz sistemi yer alıyor. Ayrıca modelin elmas kesim alaşımlı jantları ile Chiron Pur Sport’un magnezyum jantları da isteğe bağlı bir ekstra olarak sunuluyor.

Modelin iç tarafında koltuklar dışında değişen pek bir şey yok gibi görünüyor. Aynı gösterge paneli ve bilgi-eğlence sistemi ile aynı karbon fiber gösterge paneli bizleri bekliyor.

Son olarak inanılmaz bir otomobil olan Bugatti Chiron Super Sport modelinin fiyatı 2.7 milyon Sterlin seviyesinde.

“2022 Kia Sportage keskin tasarımı ile resmi olarak tanıtıldı” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version