Site icon Dijital Tekerlek

Yeni BMW X8 kendini gösterdi

Yeni BMW X8 kendini gösterdi 8

BMW markası büyük SUV kategorisine X7 modelinden sonra, Yeni BMW X8 SUV modelini de bu sene eklemeye hazırlanıyor. Modelin Mercedes-Benz GLS, Audi Q8 ve Range Rover karşısında rakip olması bekleniyor.

BMW X8 modelinin çıkmasıyla markanın SUV kategorisinde 10 adet modeli olmuş olacak.

Tanıtılması beklenen Yeni BMX X8, X7 modeli ile aynı altyapıyı paylaşıyor. Modelin pazar hedefi ise Çin ve Amerika olacak. Yeni BMW X8 modeli X7 modelinden daha hızlı olacak fakat tam bir coupe SUV sınıfına girmeyecek. X7 gibi dik profilini koruyup tasarım olarak bazı değişiklikler uygulanacak. Tıpkı, aynı altyapıyı kullanan Q7 ve Q8 modeli gibi. Aynı altyapı üzerindeki X7’nin sert görünümlü tasarımı yerine daha sportif bir tasarımla X8 modelini göreceğiz. Arka tarafında yer alan çift çıkışlı egzoz, arka tarafın sportifliğini tamamlar nitelikte.

Yeni BMW X8 özellikleri

BMW X8 modelinin henüz iç tasarımını görmedik. X7 ile aynı şekilde yeni nesil BMW iç tasarımını görmemiz muhtemel. Önde yer alan 12,3 inç ekran ve en yeni iDrive bilgi-eğlence sistemi ile birlikte gelmesi bekleniyor.

BMW’nin M bölümü X7 modeline dokunmamış olsa bile, BMW uygulamaları arasında X8 M başvurusu tespit edildi. Bu modelde muhtemelen BMW X5 M Competition’a takılan 4.4 litrelik çift turbo V8 motor kullanılacaktır. Bu motor ile X5 M 3.8 saniyede 0-100 km/s verisine sahip ve 624 beygir. Bu tarz yüksek güç ve performansla şüphesiz bir diğer rakibi Porsche Cayenne Coupe Turbo olacaktır.

Plug-in hibrit teknolojisini X7 modelinde görmedik fakat beklentiler bu teknolojiyi Yeni BMW X8 modelinde görebileceğimiz yönünde.

Elektrikli BMW SUV modeli tanıtıldı! Detaylara buradan ulaşın

Exit mobile version