Site icon Dijital Tekerlek

Yeni BMW X1 2022 lansmanı öncesi kameralara yakalandı

Teknik olarak en yeni BMW 1 Serisi hatchback ile yakından bağlantılı olan küçük SUV X1, tanıtılmasından pek de uzak olmayan tipik bir model kılığında görüldü. BMW, 2022’nin ilk yarısında beklenen ilk çıkışından önce üçüncü nesil X1‘e yol testi yaptırıyor. Bunun yanı sıra Alman otomobil devi, elektrikliiX1‘ modelini de üreterek sürpriz yapacak. Peki yeni BMW X1’in tasarımı nasıl olacak?

Yeni BMW X1 tasarımı

Ortaya çıkan casus görsellerine baktığımızda, bir sonraki X1, daha yeni, daha cesur X2’nin yanı sıra yeni 1 Serisi’nin geliştirilmiş bir tasarıma sahip hali olacak gibi görünüyor. Genişletilmiş böbrek ızgaraları, daha köşeli genel şekille birlikte, X1’i X2’den ayırt etmeye yardımcı olmak için daha dik bir tavan çizgisi gözlere çarpıyor. Bunun yanı sıra bu prototipin tamponun alt kısmı için sportif bir tasarım ortaya koyduğunu da görebiliyoruz.

SUV’nin iç tasarımına baktığımızda, BMW’nin ürün yelpazesinin geri kalanıyla uyumlu hale getirmek için en yeni nesil eğlence, konfor ve güvenlik teknolojisini bu modelde görebileceğiz. Bunun yanı sıra Alman otomobil markası geçen ay, bir sonraki X1’in (muhtemelen alt marka adlandırma stratejisine uygun olarak iX1 olarak adlandırılan) elektrikli versiyonunun 2023 yılına kadar geleceğini doğruladı. Benzinli seçeneğin yanı sıra dizel ve plug-in hibrit varyantlarının da bir yıl önce gelmesi bekleniyor.

Yeni elektrikli iX1’in, 282 beygir gücünde tek motorlu arkadan çekişli güç aktarma organı kullanan ve 458 kilometre menzil vaat eden yeni iX3 ile benzer teknik özelliklere sahip olmasını bekliyoruz.

iX1, BMW’nin 2023 yılına kadar 25 elektrikli model daha piyasaya sürme hedefinin temel bir parçasını oluşturacak.

2022 BMW X1 önümüzdeki yıl ABD’ye gelecek ve içten yanmalı, hibrit, plug-in hibrit ve tamamen elektrikli güç aktarma organları ile birlikte satışa sunulacak. Daha uygun fiyatlı versiyonlar ön tekerlekten çekişli olarak satışa çıkacak. İsteğe bağlı olarak dört tekerden çekişli sistem de sunulacak. Yeni X1’i, 2022 için planlanan bir pazar lansmanı ile yıl sonuna doğru tam olarak görmeyi bekliyoruz.

“BMW iX muhteşem 30 hoparlörlü ses sistemini tanıttı” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version