Site icon Dijital Tekerlek

Yeni BMW M8 CS testlerde görüntülendi

Yeni BMW M8 CS modeli etkileyici tasarımı ve performansı ile birlikte test edilirken kameralara yakalandı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Nurburgring’de görüntülenen ve M8 CS olarak isimlendirilen bu aracın; geçtiğimiz aylarda tanıtılan M5 CS sedan modelinin yanında yerini alması bekleniyor. Bununla birlikte model pistte daha iyi olması için tasarlanan oldukça kapsamlı bazı şasi modifikasyonları sunmayı planlıyor.

Yeni BMW M8 CS teknik özellikleri

Yeni BMW M8 CS modelinin 626 beygir güce, 750 Nm tork değerine sahip olan; M5 CS modelinde de gördüğümüz çift turbo şarjlı 4.4 litrelik V8 motoru ile gelmesi bekleniyor. Zaten iki modelde standart Competition formlarında aynı motorlara sahip. Bununla birlikte BMW’nin sedan modelinde yaptığı güncellemelerin bir çoğunu büyük coupe modeline aktarması mümkün görünüyor.

Tweaks isimli geliştirilmiş yap sistemi, daha iyi soğutma daha serbest bir egzoz ve başarılı motor ECU yeniden eşlemesini içeriyor. Bununla birlikte yükseltmeler ile modelin; M8 Competition modeline göre yalnızca 10 beygir daha güçlü olması bekleniyor. Ayrıca modelde M8’in sekiz ileri otomatik şanzımanı ve dört tekerlekten çekiş sistemi de yer alacak.

Modelin tasarımı

Modele baktığımız vakit test aracının sürüş yüksekliği alçaltılmış gibi görünüyor. Bununla birlikte modelin fren sistemi tarafında yeni çapraz delikli fren diskleri ve daha büyük kaliperler yer alıyor. Bu fren sisteminin soğutma işlevine katkıyı ise ön tarafta yer alan havalandırma delikleri sağlıyor. Ayrıca modelin motor bağlantıları gibi kritik noktalarında M5 CS’ den daha fazla taşıma parçası beklenmekte.

Geliştirme modelinin görsel ince ayarları, oluşturdukları kadar işlev sunabiliyor. Bununla birlikte model daha derin ön ayırıcı, geniş arka kanata ve agresif yeni difüzöre sahip. Bu yenilikler ile birlikte model aerodinamik açıdan bir hayli gelişiyor.

Geliştirme modelinin görsel ince ayarları, oluşturdukları kadar işlev sunabiliyor. Bununla birlikte model daha derin ön ayırıcı, geniş arka kanata ve agresif yeni difüzöre sahip. Bu yenilikler ile birlikte model aerodinamik açıdan bir hayli gelişiyor.

İç tarafta bir çift hafif koltuk, Alcantara direksiyon simidi, renkli emniyet kemerleri ve karbon fiber süslemeler alan bir makyaj bekliyoruz. Bununla birlikte modelin M5 CS modeli gibi standart olarak; 10.25″ boyutunda bilgi-eğlence sistemine sahip olması bekleniyor.

Son olarak modelin yıl sonuna kadar İngiltere’de ulaşması bekleniyor. Bununla birlikte modelin başlangıç fiyatının 160.000 sterlin seviyesinde olması bekleniyor.

“Elektrikli MINI Cabrio 2025 yılı için onaylandı” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version