Site icon Dijital Tekerlek

Yeni BMW iDrive 8 bilgi-eğlence sistemi tümüyle bizlerle

BMW iDrive 8

BMW tarafının kullanıcı deneyimine odaklanan ve kokpitteki tasarımı oluşturan Yeni BMW iDrive 8 sistemi bizlerle. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

BMW tarafı yeni İX modeli ile ortaya çıkan ve İ4 modelinde de yer alması beklenen; sekizinci nesil iDrive bilgi-eğlence sisteminin detaylarını paylaşmakta.

İX modelinin sunulması ile beraber gördüğümüz sistem şimdi daha detaylı bir şekilde anlatılmakta.

İX ve İ4 modellerinde iDrive 8, iki ekranda sunulmakta idi. Bu ekranlar 12.3″ ve 14.9″ boyutunda yer almaktaydı. Bununla birlikte bu iki ekran ile hem merkezi kontrol ünitesindeki hem enstrümantasyon hem de sürücü bilgilerini kapsayan tek bir büyük ekran görünümü vermek adına birleştirilirken tasarım adına da bütünlüğü bozmamakta.

Yeni donanım ile sistem içerisinde yer alan grafik tasarımları da yepyeni bir görünüme kavuşmakta. Ayrıca BMW tarafı kapsamlı olan kişiselleştirmenin yeni iDrive sistemi için ana hedef olduğunu belirtmekte. Bununla birlikte direksiyon simidinde ki işlev tuşları ile; oldukça basit bir şekilde kişiselleştirme ayarlarının yapılabileceği belirtilmekte. Elbette yeni iDrive teknolojisi sürüş düzeni için de bazı değişiklikler sunabilmekte.

Yeni sistemin her zamankinden daha fazla kişiselleştirme özelliğine sahip olduğunu iddia etmekte olan marka BMW Akıllı Kişisel Asistanı da güncellenmiş olarak Yeni iDrive ile sunmakta.

Elbette yukarıda bahsettiğimiz ayarların tamamı BMW ID profiline kayıt edilebilmekte. Bu sayede kullanıcılar kendi ayarlarına istedikleri vakit ulaşabilmekte.

Yeni BMW iDrive 8 navigasyon tarafında nasıl?

Navigasyon tarafına geldiğimiz vakit ise yapay zekanın kullanıldığı; “Öğrenme Navigasyonu” olarak tanımlanan bir navigasyon teknolojisi yer almakta. Bu sayede artık navigasyon sistemi pasif bir sistem değil. Bununla birlikte artık sürücünün nereye gitmek isteyebileceğini tahmin etmek adına, BMW ID ile birlikte çalışmakta. Bahsettiğimiz bu özelliği şu şekilde açıklayabiliriz; Örneğin her gün işe gidip gelirken kullandığınız aracınız artık size ofise veya eve gitmek istediğinizi tahmin etme şansına sahip.

Yeni BMW iDrive 8 aslında işlevsel olarak değil iç ortam ve sürüş deneyimini iyileştirmeyi hedeflemekte. Bununla birlikte Yeni Modes özelliği sayesinde; iç ortam aydınlatması renklerinden, direksiyon ayarlarına kadar farklı farklı 10 parametre üzerinde değişimler yapmayı sağlamakta.

Son olarak kablosuz güncelleme tarafında da artan işlevsellik gerçekten oldukça başarılı. İDrive 7 içerisinde sunulan, iDrive 8 ile donatılan modellerin; uzaktan yazılım güncellemeleri artık sürüş yardımı ve yarı otonom özelliklere yönelik güncellemeleri içermesi planlanmakta. Ayrıca kullanıcılar da bahsettiğimiz bu güncellemeleri planlayabilecek.

2021 BMW 6 Serisi Gran Turismo karşımızda

Exit mobile version