Site icon Dijital Tekerlek

Yeni BMW i Vision Circular konsepti sürdürülebilir bir geleceğe uzanıyor

Yeni BMW i Vision Circular konsepti tamamen geri dönüştürülen malzemelerden yapılan 2040 hatchback vizyonuna sahip. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

BMW, sürdürülebilirlik konusunda yaptığı çalışmaları ve iddiasını göstermek adına Münih Otomobil Fuarında, BMW i Vision Circular ile karşımızda. Bununla birlikte marka amacının anlaşılmasına yardımcı olmak adına yarattığı konsepti oldukça güzel bir şekilde lanse ediyor.

Yeni BMW i Vision Circular tasarımı

2040 yılında satışa sunulacak kompakt bir elektrikli otomobil olarak tasarlanan konsept; markanın bir dizi yeni tasarım uygulamalarına sahip. Bununla birlikte model dört metrelik uzunluğa sahip, beş kapılı bir tasarıma sahip. Modelin ön tarafına baktığımız vakit böbrek ızgaraların adeta geleceğini görebiliyoruz. Fakat arka kısımda tamamen yeni bir görünüm bizleri bekliyor. Ayrıca model geniş bir iç yaşam alanına ve ferah hissiyatı korumak için kocaman bir cam tavana sahip.

Aslında marka modelin tasarımından çok, tasarımda kullandığı malzemeleri önemsiyor. Bununla birlikte BMW tamamen geri dönüştürülebilen malzemeden ürettiği konsept ile birlikte sürdürülebilirliği yalnızca yakıt tarafında hedeflemiyor. Modelin tekerlekleri, koltukları ve gösterge panelindeki hızlı açılan bağlantı elemanlarına kadar tüm parçaları; kolayca geri dönüştürülebilen bir bileşene sahip.

Dikkatleri çeken bir diğer detay ise lazer ile işlenen BMW logoları. Modelde, günümüzde alışık olduğumuz ekli fiziksel rozetler yok. Kim bilir belki de gelecekte tüm markalar lazer işlemeleri logolara döner.

Modelin dış tarafında boya yerine anodize edilen ikincil bir alüminyum kaplama yüzeyler mevcut. Bununla birlikte modelin tamponlarının da tamamen geri dönüştürülen plastikten üretildiğini belirtmek gerek.

İç yaşam alanı

İç tarafa baktığımız vakit bizleri; dikkat çekici bir göğüs tasarımı bekliyor. Bununla birlikte model tamamen dönüştürülen plastikten yapılan iki koltuğa sahip. Modelde gösterge paneli yerine el hareketlerine ışık efektleri ile tepki veren, jest kontrollü kristal bir ünite bizleri bekliyor. Ayrıca konvansiyonel gösterge paneli de ön camın altına taşınmış vaziyette.

Arka tarafa baktığımız vakit anotlanmış alüminyum çerçeveye sahip koltuklar bizleri bekliyor. Bu koltuklar derin tüylü halı geri dönüştürülen plastik malzeme kullanılarak döşemesini tamamlıyor.

Son olarak BMW’nin Başkanı Oliver Zipse konsept ile ilgili olarak şu cümleleri kullandı;

 “i Vision Circular, sürdürülebilir mobilite söz konusu olduğunda her şeyi kapsayan, titiz düşünme şeklimizi gösteriyor. Döngüsel bir ekonominin geliştirilmesinde öncü bir güç olma tutkumuzu sembolize ediyor. Üretimde kaynak verimliliğine öncülük ediyoruz ve bu durumu araç yaşam döngüsünün tüm aşamalarına yaymayı amaçlıyoruz. Bu, aynı zamanda bir ekonomik sürdürülebilirlik meselesidir, çünkü emtia fiyatlarındaki mevcut eğilim, sınırlı kaynaklara dayanan herhangi bir endüstri için mağazadaki finansal sonuçları açıkça göstermektedir.”

“Sürdürülebilirlik düzeyinde ‘Neue Klasse’nin BMW i Vision Circular için uygulanan zihniyetle geliştirildiğine söz verebilirim” diye ekledi.

“2022 Mercedes-AMG EQS 53 sahnede!” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version