Site icon Dijital Tekerlek

Yeni BMW Alpina B8 modeli resmi olarak duyuruldu

2021 BMW Alpina B8 Gran Coupe

Yeni BMW Alpina B8 Gran Coupe, en üst düzey performansı, dinamizmi ve konforu ile dikkatleri üzerine çekmekte. Modelin detaylarına gelin birlikte haberimizde göz atalım.

BMW tarafının birçok kişiye hitap etmeyi amaçladığı yeni Alpina B8 Gran Coupe güzel tasarımı ve cesur konforu ile birlikte lansmanını bugün gerçekleştirmekte.

Yeni BMW Alpina B8 Gran Coupe teknik özellikleri

Modelde motor tarafında 4.4 litrelik bir V8 motora sahip. Bununla birlikte model 621 beygir güce, 800 Nm tork değerine sahip. Bu sayede modelin 0-100 km/s hızlanma süresi 3.4 saniye. Modelin merak edilen maksimum hızı ise 324 km/s düzeyinde.

Model yüksüz olarak 2175 kilogram ağırlığında. Modelin sahip olduğu motor sesi de gerçekten oldukça etkileyici. Bununla birlikte model spor süspansiyon, birinci sınıf uzun mesafe sürüş konforunu, hassas yol tutuşu ile birleştiren büyüleyici dinamiklere sahip.

Modelde yer alan Alpina spor egzoz sistemi paslanmak çelik harikası olarak nitelendirmekte. Bununla birlikte hem görsel hem de işitsel zevk sağlayan, karşı basıncı azaltmak adına özel bir tasarıma sahip. Ayrıca bu egzoz sistemi aracılığıyla V8 motorun cesur sesini oldukça doğal bir şekilde duyabilmekteyiz. Bununla birlikte sürüş modları arasında gerçekleşecek geçişler modelin sesini etkileyebilmekte.

Yeni BMW Alpina B8 Gran Coupe tasarımı

Modelin tasarımına baktığımız vakit oldukça akıcı bir silüete sahip olduğu belirtmek gerek. Aerodinamik açıdan optimize edilen Alpina dış bileşenler oldukça güzel konumlandırılmakta. Bu sayede parçalar modele özel bir estetik kazandırmakta.

Alpina ön rüzgarlığı ve geniş hava girişleri ile model aerodinamik açıdan ön taraftan da desteği almakta. Ayrıca geniş hava girişleri ile model yeterli soğutmayı oldukça kolay bir şekilde sağlamakta.

Arka tasarıma geldiğimiz vakit ise; siyah difüzör ekine sahip olan Alpina güzel hatlarını arkaya doğru devam ettirmekte. Ayrıca arka tarafta yer alan arka spoiler adeta tasarımı tamamlamakta.

Jant tarafındaki tasarıma baktığımız vakit ise; BMW Alpina B8 araç konseptine özel olarak uyarlanan 21″ boyutundaki jantlar adeta 20 minimalist telden oluşmakta. Ayrıca jantın göbeğinde elbette klâsik Alpina amblemi yer almakta.

Fren tarafına baktığımızda ise; ön aksta 395 mm çaplı, arka aksta ise 398 mm çaplı fren diskleri yer almakta. Bununla birlikte Brembo fren kaliperleri dört pistonlu olarak modelde yer almakta.

Peki ya modelin özel detayları nasıl ?

Modelde yer alan LAVALINA derisi BMW tarafında kullanılan en yüksek kaliteli doğal malzeme ile genişletilmekte. Uzmanların bu deriyi seçme nedenlerinin zirvesi de konfor ve iklim özellikleri yer almakta.

Meşhur Alpina konfor standartlarını sağlayan spor koltuklar oldukça da işlevsel. Ayrıca model ses sistemi tarafında elbette Harman Kardon surround ses sistemine sahip.

Son olarak modelde yer alan Parlak Antrasit Ceviz renginde iç kaplamalar ile standart Alpina detaylari oldukça zarif bir iç mekanı kullanıcılara sunmakta.

“2021 Volkswagen Golf R Estate testlerde görüntülendi” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version