Site icon Dijital Tekerlek

Yeni BMW 5 Serisi EV ve PHEV modelleri görüntülendi

Yeni BMW 5 Serisi EV ve PHEV modelleri görüntülendi 16

Yeni BMW 5 Serisi, EV ve PHEV modelleri ile birlikte 2024 yılında tanıtılması planlanıyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

2024 yılında yeni tasarımına kavuşması beklenen 5 Serisi ilk kez kamuflajlı olarak kameralara yakalandı. Bununla birlikte G60 5 Serisi’nin görüntüleri Almanya’da yer alan bir BMW test tesisinde görüldü. Görüntülenen modellerin plug-in hibrit ve tamamen elektrikli olan i5 modeli olduğu düşünülüyor.

BMW tarafı yanmalı motora sahip olan modellerini i departmanı ile birleştirerek, tamamen elektrikli bir halde; kullanıcılara oldukça güzel bir şekilde sunabiliyor. Örnek vermek gerekirse; X3 ve iX3, 4 Serisi ve i4 gibi.

EV versiyonun teknik özellikleri belli mi?

BMW henüz EV güç aktarma organlarını nasıl çeşitlendireceğini ayrıntılı olarak açıklamadı. Fakat 5 Serisinin, yeni 4 Serisinin ICE ve EV versiyonlarını destekleyen aynı CLAR mimarisini kullanıyor. Bununla birlikte modelin elektrikli güç aktarma organları konusunda da benzer bir sistem ile tanıtılması muhtemel. Bu da i5 modelinin standart versiyonunun potansiyel olarak hem arkadan çekişli hem de dört tekerlekten çekişli güç aktarma organları ile sunulabileceği anlamına geliyor.

Yeni BMW 5 Serisi tasarımı

Modelin tasarımına baktığımız vakit; ilk olarak dikkatleri ızgara kısmı çekiyor. Oldukça çok tartışılan yeni böbrek ızgaraların tasarımı 5 Serisinde mevcut görünmüyor. Bununla birlikte ön uçta yer alan ızgara modele bir nebze çıkıntı sağlıyor. Arka tarafa doğru model fastback tarzı bir siluet için geleneksel üç kutulu sedan şeklinden uzaklaşıyor. Ayrıca arka tarafta model ince bir spoylere de sahip.

Bilgi-eğlence sistemi tarafında modelin iDrive 8 sistemine sahip olması bekleniyor. Bununla birlikte modelde, i4 tarafında gördüğümüz 12.3″ sürücü ekranı ve 14.9″ boyutunda bilgi-eğlence sistemini yönetebileceğiniz dokunmatik bir ekranın olması oldukça yüksek ihtimal.

Son olarak kameralara yakalanan yeni BMW 5 Serisi hakkında yakın gelecekte resmi bir açıklama yapılması beklenmiyor. Çünkü modelin testleri devam ediyor ve 2024 yılında resmi olarak tanıtılması bekleniyor.

“Yeni Bugatti hibrit hiper otomobili onaylandı” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version