Site icon Dijital Tekerlek

Yeni Bentley Coupe Mulliner imzası ile göz kamaştırıyor

Bentley tarafının Mulliner bölümü, Continental GT Speed modelini temel alan yeni bir Bentley Coupe geliştiriyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Özel tasarımlarıyla her zaman dikkatleri çekmeyi başaran Mulliner bölümü, yalnızca 12 adet üretilecek coupe modelin görsellerini resmi olarak paylaştı. Bununla birlikte model sahip olduğu fütüristik detaylar ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor.

Yeni Bentley Coupe tasarımı

Tasarım tarafında modelin 2019 EXO 100 GT konseptinden ilham alınarak geliştirildiğini belirtmek gerekiyor. Bununla birlikte model oval şekilli LED farları, klasik Bentley ızgarası, büyük hava girişleri ve kaslı gövdesi oldukça bütün bir tasarıma sahip. Ayrıca model, 2021 yılının başlarında tasarım direktörlüğü görevini üstlenen Andreas Mindt tarafından yönetilecek ilk proje olacak.

80 yıllık Mulliner – Bentley işbirliği ile geliştirilen modelin 2023 yılında üretim versiyonunun tanıtılması bekleniyor. Bununla birlikte modelin tasarım itibariyle; gelecekteki yanmalı motorlara sahip olmayan Bentley modellerine ışık tutması bekleniyor.

Yeni Bentley Coupe teknik özellikleri

Modelin motor tarafında 6.0 litrelik W12 motora sahip. Bununla birlikte modelin şanzıman tarafında ise Bentley Bacalar modelinde gördüğümüz sekiz vitesli otomatik şanzıman kullanılacak. Sahip olduğu W12 motor itibariyle modelin 650 beygir güce, 900Nm tork değerine sahip olması bekleniyor. Ayrıca modelin bu gücü ile 0-100 km/s hızlanma süresinin yaklaşık 3.6 saniye değerine yakın bir seviyede olması da oldukça yüksek ihtimal. Yani model teknik veriler tarafında; aynı motora sahip olan Continental GT Speed modeline benzer değerlere sahip olacak.

Son olarak elbette en büyük soru işaretlerinden birisi de modelin fiyatı. Modelin temel sürümü 1,5 milyon sterlinlik başlangıç fiyatına sahip olacak. Bununla birlikte Mulliner dokunuşları ile modelin fiyatı daha da artarak; Bentley tarafının tarihindeki en pahalı otomobili olabilir.

“Yeni Bentley Bentayga Outdoor Pursuits resmi olarak tanıtıldı”

Exit mobile version