Site icon Dijital Tekerlek

Yeni Audi RS 3, Nurburgring tur rekorunu kırdı

Yeni Audi RS 3 modeli kompakt otomobiller için Nürburgring tur rekorunun 7:40.7 saniyelik bir süre ile kırdı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Renault Megane RS Trophy-R modelinin elinde bulunan kompakt otomobillerin Nürbugring tur süresi rekoru; RS 3 modeli ile birlikte 4,6 saniye geliştirildi. Bununla birlikte model Audi geliştirme sürücüsü Frank Stippler tarafından kullanıldı. Ayrıca modelde yola uygun olan Pirelli Trofeo R lastikleri kullanıldı.

Etkileyici olan tur süresinin en büyük etkeni RS 3 modelinde ilke kez sunulan; “Torque splitter” isimli dört tekerlekten çekiş teknolojisi olarak görülüyor. Bu sistem ile birlikte model her iki arka tekerleğe de yüzde yüz oranına kadar tork gönderebilmek için her arka tahrik milinde çok plakalı bir kavrama kullanır.

Sürücü Frank Stippler tarafına göre tork ayırıcının pist içerisinde sağladığı fayda oldukça büyük; “Yeni RS 3, virajın ortasından sonuna kadar sürerken ve virajın dışında hızlanırken çok daha çevik. Benim için tork ayırıcı, çevik sürüş açısından bir kuantum sıçramasıdır.”

Modele lastik basınçları haricinde herhangi bir kurulum değişikliği yapılmadı. Bununla birlikte yeni modelin opsiyon listesinde yer alan RS spor süspansiyon plus sistemi sayesinde model oldukça engebeli olan Nordschleife pistinde dahi herhangi bir özel kuruluma ihtiyaç duymadı.

Ayrıca modelde yer alan karbon-seramik frenler ile birlikte modelde 10 kilogramlık bir tasarruf da söz konusu.

Yeni Audi RS 3 teknik özellikleri

Model 2.5 litrelik TFSI motora sahip. Bununla birlikte modelin Avrupa versyonu 394 beygir güce, Amerika pazarında satılan modeli ise 401 güce sahip. Bununla birlikte model 500Nm tork değerine sahip. Ayrıca model gücünü zemine, Quattro dört tekerlekten çekiş sistemi ile birlikte aktarıyor.

Modelin 0-100 km/s hızlanma süresi tarafında bizleri 3.8 saniyelik bir değer bekliyor. Bununla birlikte model standart formda maksimum 250 km/s hıza ulaşabiliyor. Opsiyonel performans paketi ile birlikte bu hız 290 km/s değerine yükselebiliyor.

Son olarak Audi RS 3 modelinin Almanya içerisinde 60.000 Euro değerine bir fiyat etiketi mevcut. Ayrıca marka sedan model için 2.000 Euro fark ücret istemekte.

“Tesla Model S bayılan sürücünün hayatını kurtardı” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version