Site icon Dijital Tekerlek

Yeni Audi Q6 E-Tron yavaş yavaş netleşiyor

Yeni Audi Q6 E-Tron ile elektrikli Alman otomobil üreticisinin elektrikli ürün gamı genişlemeye devam ediyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Önümüzdeki yıl markanın ürün gamına dahil olması beklenen Q6 E-Tron modeli, Premium Platform Electric (PPE) mimarisi üzerine inşa edilen ilk Audi modeli olacak. Bununla birlikte kameralara kamuflajlı olarak yakalanan modelin bazı detayları kaplamaya rağmen görülebiliyor.

Yeni Audi Q6 E-Tron tasarımı

Görüntülenen modelde E-Tron GT dört kapılı coupe modelinde gördüğümüz far tasarımı, radyatör ızgarası ve arka tarafı boydan boya saran LED bir ışık çubuğu bizleri bekliyor. Bununla birlikte model genel profili itibariyle Q4 E-Tron modeline göre daha uzun bir kaportaya sahip. Fakat gerek eğimli tavanı gerekse bagaj kapağında bulunan spoyleri ile modelin Q4 E-Tron tarafıyla benzerlikleri de mevcut. Ayrıca modelin, Audi tarafının diğer elektrikli SUV modellerine göre daha sportif bir duruşa sahip olduğunu belirtmek gerekiyor.

İç yaşam alanı tarafında model, yüksek ihtimalle Q4 E-Tron modelinde gördüğümüz yeni 11.6″ boyutundaki merkezi dokunmatik ekran ile sunulacak. Fakat ürün gamı içerisinde bulunduğu konum itibariyle iç yaşam alanında da daha farklı bir kurulum görmemiz mümkün.

Yeni Audi Q6 E-Tron teknik özellikleri

Sahip olduğu platform ile birlikte model yeni nesil Porsche Macan ile aynı altyapıya sahip. Bununla birlikte bu platform sayesinde yaklaşık 25 dakika gibi bir sürede pilin yüzde 80 oranında dolması planlanıyor. DC hızlı şarj ile ise yalnızca 10 dakikalık şarj ile modelin 300 kilometre menzile sahip olması hedefleniyor.

Modelin hem çift hem de tek elektrik motorlu bir kuruluma sahip olması beklenmekte. Yani model dört tekerlekten çekiş sistemi seçeneğine de yüksek ihtimalle sahip olacaktır. Ayrıca bu aralığa RS bölümünün de dahil olması ile oldukça performanslı bir SUV modelinin kullanıcılara sunulma ihtimali de mevcut.

Son olarak Q6 E-Tron, Audi tarafının Ingolstadt fabrikasında gelecek yıl üretime girmesi planlanıyor. Bununla birlikte marka Q6 E-Tron modelinin ardından, “Project Artemis” modelini de 2024 yılında piyasaya süreceğini doğruladı.

“Toyota Corolla yenilikleriyle yeni yıla hazır!”

Exit mobile version