Site icon Dijital Tekerlek

Yeni Audi Q6 E-Tron ilk kez kameralara yakalandı

Yeni casus fotoğraflar, 2023 Audi Q6 E-Tron modelinin tam gövde kamuflajı giymeye devam ettiğini gösteriyor. Bununla birlikte, crossover’ın stilinin bu yılın başlarında Q4 E-Tron‘da tanıtılan tasarım dilinden uzaklaşacağından şüpheliyiz. Bu yeni fotoğraflar, yeni modele daha yakından bakmamızı sağlıyor ancak birkaç yeni ayrıntı buluyoruz.

Audi EV, temelleri çok özel olmayacak olsa da benzersiz bir tasarıma sahip olacak. Platform aynı zamanda tamamen elektrikli Porsche Macan‘ı da destekleyeceğinden, Audi ve Porsche tarafından ortaklaşa geliştirilen Premium Platform Electric (PPE) mimarisini kullanacak. Test döngüsüne bağlı olarak, Q6’nın muhtemelen izleyeceği temel konfigürasyon olarak tek motorlu, arkadan çekişli bir düzen ile yaklaşık 500 kilometre (310 mil) menzil sunabilir. Çift motorlu, dört tekerlekten çekişli bir versiyon ise isteğe bağlı olacak. Peki yeni elektrikli Audi modelinin teknik özellikleri nasıl olacak?

Yeni Audi Q6 E-Tron teknik özellikleri

KKD platformu, Q6’nın 350 kilovat hızlı şarj ile uyumlu 800 voltluk bir elektrik sistemi sunmasına izin verebilir. Audi, Q6’ya her biri arka çamurlukta birer tane olmak üzere bir çift şarj portu sunabilir gibi görünüyor. Yüksek performanslı RS varyantı yaklaşık 590 beygir (439 kW) güç sağlayabilir. Bununla birlikte, beygir gücü ve tork rakamları ise hala bilinmiyor. Müşteriler, değişen aralıklarda birkaç farklı çıktının mevcut olmasını beklemelidir.

Audi Q6 E-Tron modelleri önümüzdeki yıl şirketin Ingolstadt montaj hatlarından çıkmaya başlayacak ve muhtemelen ABD’ye 2023 modeli olarak gelecek. Kutulu Q6 tek varyant olmayacak ancak daha şık bir Sportback gövde stilinin 2023’te piyasaya çıkması ve crossover’ın kutu orantılarına sportif bir görünüm kazandırması bekleniyor. Audi, on yılın ortasına kadar 20 adet tamamen elektrikli model sunmayı planlıyor ve o zamana kadar serisinin çoğunluğu da hibritlerden oluşuyor.

Yeni Audi Q6 E-Tron tasarımı

Prototip hala yoğun bir şekilde kamufle ediliyor ancak Q6 e-tron, Q4 e-tron kardeşinin daha büyük bir versiyonuna benziyor. Son görüşümüzden bu yana üretim farları takıldı, ancak arka lambalar hala geçici. Ön tampondaki agresif hava girişleri, çarpıcı A6 e-tron konseptinden alınmış gibi görünüyor.

Audi’nin yeni elektrikli modeliyle ilgili daha fazla ayrıntıya ise önümüzdeki süreçte ulaşacağız.

Exit mobile version