Site icon Dijital Tekerlek

Yeni Audi Elektrikli SUV modeli görücüye çıktı

Yeni Audi Elektrikli SUV modeli görücüye çıktı 9

Audi Elektrikli SUV modelini konsept olarak Şangay Otomobil Fuarında tanıtıldı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Audi tarafı Şangay Otomobil Fuarında tanıttığı A7L ve A6 E-Tron Sportback modellerinin gölgesinde kalan elektrikli SUV modeli konsept olarak tanıtılmakta. Bununla birlikte marka küresel pazar için Audi E-Tron SUV modelini hazırlamakta.

Marka daha önce Q4 E-Tron ve Q4 Sportback E-Tron modellerinde kullandığı MEB platformuna; yeni elektrikli SUV modelinin de sahip olması beklenmekte.

Modele şimdilik yalnızca dış tasarımını bizlerle paylaşmakta. Bununla birlikte modelin tasarımında güncel tasarım dili yakalanmakta. Ayrıca modelin sahip olduğu far tasarımı Audi tarafına yakışır düzeyde.

Audi Elektrikli SUV teknik özellikleri belli mi ?

Modelin 302 beygir güce ve 310 Nm tork değerine sahip olması beklenmekte. Bununla birlikte model bu güce çift elektrikli motor ile ulaşabileceği düşünülmekte. Modelin çekiş sisteminin dört çeker olması da çok yüksek ihtimal. Bu sayede model 6.6 saniyelik 0-100 km/s hızlanma süresine sahip.

Volkswagen ID.6 modelinin sahip olduğu 58 kWh ve 77 kWh değerinde pilleri hatırlayacak olursak. Benzer boyutlara sahip olan Audi modelinde yakın seçeneklere sahip olması beklenebilir. Elbette modelin menzili de Volkswagen ID.6 modelinin sahip olduğu 588 kilometrelik değere yakın bir değer olacaktır.

“2022 BMW M3 ve M4, dört tekerlekten çekişli xDrive seçeneklerine sahip” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version