Site icon Dijital Tekerlek

Yeni Audi e-tron GT’nin çıkış yapacağı zaman belli oldu

Yeni Audi e-tron GT'nin çıkış yapacağı zaman belli oldu 10

Audi E-TRON GT nihayet 9 Şubat’ta piyasaya sürülecek. Muhtemelen elektrikli sedan için son tanıtım olan otomobil üreticisinin tasarım Başkanı Marc Lichte, makinenin dalgalı şeklini yaratmayı tartışıyor.

“E-Tron GT bir gran turismo. Lichte, bu terim başlangıçta uzun mesafeli yarışlar için uygun olan spor otomobilleri ifade ediyordu” dedi. “GT modelleri, daha fazla konfor ve daha geniş bir iç mekan sunmaları nedeniyle saf spor otomobillerden farklıdır. Tamamen elektrikli bir gran turismo olarak, E-TRON GT, bu dengeleme eylemini, performansı saf çıktıya indirgemekle değil, aynı zamanda verimliliğe özel bir yaratıcı önem atfederek yeniden yorumluyor.”

Lichte’ye göre, e-Tron GT‘yi şekillendirirken düşük hava direnci önemli bir hedefti, çünkü Lichte’ye göre bbu işlemler daha iyi bir menzile dönüşüyor. Yaklaşan sedanın pürüzsüz şeklinin Audi için yeni bir tasarım dilinin bir parçası olduğunu ve markanın gelecekteki EV’leri için başlangıç noktası olduğunu söylüyor.

“Sürdürülebilirlik ilk fikirle başlar ve tasarım yoluyla ifade edilir. Böylece E-TRON GT, elektrik hareketliliği sırasında lüks anlayışımızı karakterize edecek bir fikri zorluyor” dedi.

Elektrikli güç aktarma organının görünümü, fiziksel olarak daha büyük bir buz aracıyla eşit hacimde geniş bir iç mekana izin verir. Lichte, kabini sürücü odaklı bir düzen ile “heykel” olarak tanımlar. Sürdürülebilirlik için, iç mekanda çok sayıda geri dönüştürülmüş malzeme kullanıyor ve Audi bu modelinde deri döşeme sunmuyor.

Daha fazla performans arayan müşteriler için Audi, e-TRON GT’nin RS varyantı da sunulacak.. Üretime yakın bir versiyonun test edilmesi, 2.88 saniyede 0’dan 60 mil (saatte 100 kilometre), 6.86 saniyede 100 mil (161 kph) ve 10.94 saniyede çeyrek mil vurabileceğini göstermektedir.

9 şubat’taki ilk çıkışından sonra, yılın ikinci yarısında ABD’de satışa çıkacak ve ardından Avrupa’ya geçecek. Ülkemize ne zaman geleceği henüz belli değil.

Audi hakkında ki diğer haberlerimize ulaşmak için tıklayın.

Exit mobile version