Site icon Dijital Tekerlek

Yeni Audi A5 Dikkat Çekiyor

Yeni Audi A5 Dikkat Çekiyor 6

Audi A5 Sportback, A5 Coupe ve A5 Cabrio olmak üzere üç farklı sürüm ile gelen A5 serisi şimdi daha yeni, daha yumuşak bir görünüm ve son teknoloji MMI dokunmatik çalışma konseptine sahip. Bünyesinde bulundurduğu “mild hibrit” teknolojisi ile daha fazla konfor sunarken, yakıt tüketimini de azalıyor.

Dış Tasarım

Yeni tasarım normları ve yenilikleri doğrudan doğruya yeni Audi A5’in sportif karakterini estetize ediyor. 2007’de ilk ve 2016’da ikinci nesillleri ile piyasaya sürülen A5’ler dönemlerinde yenilikleri ve çığır aşan tasarımları ile hep dikkat çekmişti. Yeni modelde beğenilmeyen birçok özellik güncellenirken bazı parçalarında 1984 Audi Sport Quattro’dan alıntılar yaptı. 12 farklı renk opsiyonuna sahip A5’ler aynı zamanda her yeni otomobilde olduğu gibi çeşitli ücret farkları ile farklı özellikleri de erişime sunuyor.

İç Tasarım

Yeni nesil arabalarda görmeye aşina olduğumuz en belirgin durum; arabanın bir akıllı cihaza dönüşmesi. Güncellenmiş Audi A5, üçüncü nesil modüler bilgi-eğlence platformu ya da MIB 3 olarak adlandırılan , artan işlem gücüne sahip yeni bir ana ünite kullanıyor. Dokunmatik 12.3 in FHD ekranını direksiyondan kontrol etme imkanı sunan Audi A5’ler ek olarak Audi navigation MMI plus, DAB+ dijital radyo ve de Audi smartphone arayüzü gibi özellikleri de myAudi uygulamasında online olarak kullanıma sunuyor.

Kaputun Altı

Güncellenmiş Audi A5 motorları Avrupa’da 120 kW (163 hp) gücüne sahip V6 özelliğe sahip olmak ile beraber çeşitli sürümlerde çeşitli özellikler de karşımıza çıkmaktadır. Motorlar, Euro 6d-temp emisyon standardının sınırlarını karşılamaktadır.Tüm A5 modellerinde yedi vitesli bir S tronic veya sekiz vitesli bir tiptronik olan otomatik bir şanzıman bulunmaktadır. Quattro drive, orta sınıf motor çeşitleri için bir seçenek olarak mevcuttur ancak en güçlü üç modelle birlikte standart olarak gelmektedir.

Güncellenmiş Audi S5 Sportback’e yakından bakacak olursak kaputunun altında 700 Nm tork ve 255 kW (347 hp) güç çıkışı sağlan V6 dizel bir motor bulunmakta.

Açık havada sürüş: Audi A5 Cabrio ve S5 Cabrio

Her üstü açık Audi gibi, A5 Cabriolet da klasik bir üst tablaya sahip. Akustik bir başlıktır ve 15 saniye içinde tam otomatik olarak açılır. Takviyeler oldukça katı bir gövde sağlar. Doldurma ile, dört koltuklu bagajın hacmi 370 lt olmak ile beraber bölünmüş arka koltuk sırtlıkları öne katlanabilir.

Exit mobile version