Site icon Dijital Tekerlek

Yeni Aston Martin Valkyrie roadster 12 Ağustos’ta geliyor

Yeni Aston Martin Valkyrie roadster modeli Kaliforniya’daki Pebble Beach Concours d’Elegance’de tanıtılmaya hazırlanıyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Modelin özel olarak bu etkinlikte tanıtılmasının elbette bir anlamı var. Çünkü bu etkinlik, Amerika Birleşik Devletleri pazarında satılan ilk Aston Martin modelinin 70. yıldönümünü kutlamak için seçildi. Bununla birlikte markanın 1951 yılında DB2 modeli ile girdiği Amerika pazarı içerisinde üretilen tüm Aston Martin modellerinin yaklaşık yüzde 25’i Kuzey Amerika’da satıldı.

Marka yıldönümünü kutlamak için yakınlarda özel bir konumda Pebble Beach şovmenleri ile bir etkinlik gerçekleştirecek. Bu gösteri ile birlikte İngiliz otomobil üreticisinin tarihi bir model olarak gösterilmesi planlanırken, tanıtılacak yeni model ile birlikte bir saygı duruşunda bulunulacak.

Yeni Aston Martin Valkyrie roadster teknik özellikleri

Model motor tarafında 6.5 litrelik bir V12 hibrit motor mevcut. Bununla birlikte model 1160 beygir güce, 900Nm tork değerine sahip. Bu güç sayesinde modelin 0-100 km/s hızlanma süresi yalnızca 2.5 saniye seviyesinde.

Şirketin sıçrama tahtası olarak gördüğü modelin geliştirilme aşamasında; güç aktarma organları ve sürülebilirlik konusunda bir çok zorluklar ile karşılaşıldı. Fakat bu sorunlar mühendislerin geliştirme döneminde düzeltmeye çalıştıkları sorun türlerinden ibaretti. Bununla birlikte modelin tüm bu sorunlardan arındırılan hali tünelin sonunda bir ışık olarak görülmekteydi.

Marka yalnızca 150 adet üretmeyi planladığı modelin bu sayısı içerisinde; Valkyrie Roadster modelinin dahil olup olmadığı bilinmiyor. Ayrıca modelin detaylı teknik detaylarına resmi lansman sonrasında çok daha net olarak ulaşabileceğiz.

Tasarım detayları

Model tasarım tarafında oldukça alçak bir gövdeye sahip. Bununla birlikte modelin tasarımı Formula 1 aracına mümkün olduğunca yakın olacak şekilde tasarlandı. Bu nedenle model doğal olarak aerodinamik açıdan bir hayli başarılı. Kokpitin her iki yanında bulunan büyük Venturi tüneli motorun etrafından dolanıyor. Ayrıca modelin ön ayırıcısında yer alan iki havalandırma deliğinin yanı sıra marka; bu detayların modele ek bir yere basma kuvveti sağladığını özellikle belirtiyor.

Modelin gövdesi bir hayli hafif. Elbette bu hafiflik esas olan temel malzemenin karbon fiberden olmasından kaynaklı. Bununla birlikte model bu gövde ile birlikte 1:1 oranında güç-ağırlık oranına sahip. Süspansiyon tarafında model hem yolda hem de AMR Pro modellerinde gördüğümüz yeni kurulumu destekleyebiliyor.

Koltuklar doğrudan karbon fiber küvete monte edilirken; oturuş pozisyonun Formula 1 araçları ile benzer olması bekleniyor. Bununla birlikte modelde dört noktalı emniyet kemeri standart olarak sunulacak.

Direksiyonda yer alan gösterge görevi görürken, aracın her iki tarafındaki kameralara bağlı iki ekranda geleneksel kapı aynaları görevini üstleniyor. Bununla birlikte modelin arka camının kapladığı alan büyük bir motor girişi nedeniyle kısıtlandığı için arka görüşün model içerisinde bir nebze zayıf olması muhtemel.

“Beklenen Honda modelleri sonunda Türkiye’ye geliyor” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version