Site icon Dijital Tekerlek

Yeni amiral gemisi: Genesis G90

Hyundai Grubunun premium markası olan Genesis tarafının yeni amiral gemisi Genesis G90 modelinin ilk görüntüleri yayınlandı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Önümüzdeki yıl satışa sunulması planlanan model direkt olarak Audi A8, BMW 7 Serisi ve Mercedes-Benz S-Serisi ile rekabet edecek. G80, GV80 gibi ürün gamını genişleten marka yeni amiral gemisi ile bir çok özelliğini tek bir modelde birleştiriyor.

Genesis G90 tasarımı

Tasarım tarafına baktığımızda “Crest” ızgara ve ızgaradan dışarı doğru uzanan ve otomobilin ön kanatlarına bağlanan farlar oldukça güzel bir görünüme sahip. Bununla birlikte bu farlar markanın kullandığı en ince far olma özelliğine de sahip. Micro Lens Array (MLA) teknolojisini kullanarak gündüz yanan farları kısa huzmeler ile birleştirebilen model oldukça güzel bir ön görünüme sahip.

Arka tarafa doğru oldukça parabolik bir tasarım yaklaşımı ile ilerleyen çizgiler ile şık bir izlenim yaratmayı başaran model; arka tarafta da oldukça ince olan bir stop tasarımına sahip. Bununla birlikte G90’ın rakiplerine göre daha alçak görünen yan cam çizgisi sayesinde model, hem daha ferah hem de daha kullanışlı bir hale geliyor.

Arka tarafta tam genişlikte olan stoplar ve eğimli tavan ile bagaj çizgisi açısal olarak eşit derecede. Ayrıca modelde kullanılan krom şerit ve geniş ikiz egzozlar ile modelin arka tasarımının da oldukça şık göründüğünü belirtmek gerekiyor.

Son olarak teknik özellikleri ile ilgili şimdilik herhangi bir detayı açıklanmayan modelin önümüzdeki yıl ilk etapta ABD pazarında satışa sunulması planlanıyor.

“Makyajlı Audi e-tron resmi lansman öncesinde görüntülendi”

Exit mobile version