Site icon Dijital Tekerlek

Yeni Alpine A110 iki yeni varyantı ile tanıtıldı

Alpine tarafının spor otomobili Yeni Alpine A110 daha iyi bir kullanıcı deneyimi için makyajlanıyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Güncellenen A110 modeli ile birlikte Alpine, Porsche 718 Cayman ve Audi TT modeline karşı rekabet halinde kalmayı hedefliyor. Bununla birlikte kullanıcılar yeni seri ile birlikte A110, A110 GT ve A110 S olmak üzere üç farklı seçeneğe sahip.

Yeni Alpine A110 teknik özellikleri

Giriş seviyesinde modelde daha önce olduğu gibi 1.8 litrelik dört silindirli benzinli motor bizleri bekliyor. Bu sayede model 249 beygir güç üretebiliyor. Bununla birlikte model ürettiği bu gücü yola 7 vitesli çift debriyajlı otomatik şanzıman aracılığıyla aktarabiliyor. GT ve S varyantlarına baktığımız vakit; 296 beygir güç, 340 Nm tork değeri bizleri bekliyor. Bu sayede modelin en üst seviyede bulunan varyantının 0-100 km/s hızlanma süresi 4.2 saniye seviyesinde. Ayrıca modelin azami hızı ise 275 km/s.

Fren tarafında bizleri 320 mm disklere sahip Brembo frenler bekliyor. Bununla birlikte modelin lastik tarafında ise bizleri; önde 215/40 R18, arkada ise 245/40 R18 ölçülerinde Michelin Pilot Sport 4 lastikleri bekliyor. Daha hisli olarak nitelendirebileceğimiz bir sürüş deneyimi için modelin şasisinde ve süspansiyon tarafında da geliştirmeler mevcut. Ayrıca modelin ekipman seviyesine bağlı olarak 1102 ila 1140 kilogram seviyesinde olduğunu da belirtmek gerekiyor.

Yeni Alpine A110 tasarımı

Tasarım tarafında bir önceki modele nazaran pek bir değişim bulunmazken; markanın 1960’lardan kalma retro tasarım çizgisi modelde kullanılmaya devam ediliyor. Bununla birlikte modelde göze çarpan en büyük farkın üst seviye S modelinde sunulan yeni arka kanat olduğunu söyleyebiliriz.

Bilgi-eğlence sistemi tarafında geliştirmelere sahip olan model; ses tanıma sistemi, gerçek zamanlı trafik güncellemeleri ve yakıt fiyatı bilgilerini içeren 7″ boyutunda yeni bir bilgi-eğlence sistemini kullanıcılara sunuyor. Bununla birlikte ses sistemi tarafında bizleri Focal ses sistemi beklerken; modelde teknolojik anlamda da bir çok özellik mevcut. Bu sayede modelin genel kullanımı oldukça kolay bir seviyede.

S varyantı ile mikrofiber döşeme ile süslenen Sabelt yarış koltuğu opsiyon listesinde yer alıyor. Bununla birlikte GT ve S varyantlarına mikrofiber opsiyon paketi de kullanıcılara sunuluyor. Opsiyon listesinde ek olarak süet benzeri bir materyala sahip direksiyon simidi, tavan döşemesi, orta konsol ve gösterge paneli mevcut. Ayrıca GT ve S donanımında karbon fiber tavanın standart olarak sunulduğunu da belirtmek gerekiyor.

“Ionity Avrupa’da 7.000 adet şarj noktası için çalışmalara başladı”

Exit mobile version