Site icon Dijital Tekerlek

Yeni Alpina B4 Gran Coupe resmi olarak tanıtıldı

M3 ve M4 tarafında gördüğümüz çift turbolu “S58” motora sahip yeni Alpina B4 Gran Coupe resmi olarak tanıtıldı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

BMW tarafında 4 Serisi Gran Coupe modeli için M versiyonun gelmeyeceği açıklandıktan sonra gözler Alpina tarafına dikildi. Bununla birlikte marka B4 Gran Coupe modelini kamuoyuna duyurdu.

Yeni Alpina B4 Gran Coupe teknik özellikleri

Yukarıda da belirttiğimiz gibi modelin motor tarafında M grubunda gördüğümüz motor kullanılıyor. Bununla birlikte model 3.0 litrelik altı silindirli motora sahip. Bu motor ile model 495 beygir güç üretebiliyor. Gücü ve duruşu itibariyle modeli BMW tarafının ürün gamı içerisinde M3 ve M4 modellerinin arasında konumlandırıldığını söylemek mümkün. Şanzıman taarafında model sekiz ileri otomatik şanzımana sahip. Bununla birlikte modelin 0-100 km/s hızlanma süresi 3.7 saniye seviyesinde. Ayrıca modelin azami hızı 301 km/s ile sınırlandırılıyor.

Süspansiyon tarafında model Alpina Spor Süspansiyonlarına sahip. Bu sayede model sürüş konforundan ödün vermeden sportif bir sürüş deneyimi yaşatabiliyor.

Yeni Alpina B4 Gran Coupe tasarımı

Model sportif duruşuyla beraber hem standart 4 Serisinden hem de M ailesinden farklı bir tasarıma sahip. Bununla birlikte modelin jant tarafında 20″ boyutunda çok kollu klasik Alpina şartları bizleri bekliyor. Ön tarafta göze çarpan özel ön ayırıcı ile modelin Alpina B4 olduğunu ayırt etmek kolaylaşıyor. Arka tarafa baktığımızda ise bagaj spoyleri ile beraber dört çıkışlı egzoz sistemi genel sportif duruşu destekliyor.

Modelin 20″ boyutundaki jantlarını Pirelli P Zero lastikler sararken; otomobilin sürüş konforunu ve yol tutuşunu en üst düzeyde sunması hedeflenmekte. Lastiklerin ardından fren sistemi noktasında model, ön tarafta 395 mm disklere, arka tarafta ise 345 mm disklere sahip.

İç yaşam alanı

İç mekana baktığımızda; Lavani deri kaplama bizleri bekliyor. Bununla birlikte iDrive butonunda da özel bir kaplama bizleri bekliyor. Direksiyon simidindeki BMW logosunun yerine ise Alpina logosu bizleri bekliyor. Dijital gösterge panelinde de Alpina markasını ve ısmarlama renkleri gösterecek şekilde ayarlanıyor.

Son olarak yeni Alpina B4 Gran Coupe Almanya’da 91.800 Euro fiyat etiketine sahip.

“Karsan’dan İtalya’ya 42 Karsan E-ATAK!”

Exit mobile version