Site icon Dijital Tekerlek

Yeni 2023 MINI Countryman ilk kez görüntülendi

Yeni 2023 MINI Countryman, büyük değişikliklerle eksiksiz bir EV seçeneği ve daha büyük bir boyut ile gelecek. Ve casuslar, yüksek performanslı S modelini ilk kez kameraya aldı.

2023 yılıyla birlikte crossover, saf elektrikli ve yanmalı güç aktarma organları seçenekleriyle sunulan ve yakından ilişkili BMW X1‘e katılacak ve Almanya’nın Leipzig kentindeki X1 kardeşi ile aynı hat üzerinde inşa edilecek. Mevcut nesil Countryman, Hollanda’da VDL Nedcar tarafından yapılan sözleşme kapsamında üretiliyor.

SUV ikilisi, mevcut modellerin temelini oluşturan önden tahrikli UKL mimarisinin gelişmiş bir versiyonuna geçecek. FAAR olarak adlandırılan bu sistem, içten yanmalı, hibrit ve tamamen elektrikli güç aktarma organlarını barındırabilir ve BMW Group’un kompakt modellerinin çoğunun halefleri için temel oluşturacaktır.

2023 MINI Countryman teknik özellikleri

Şimdi, güçlü dört çıkışlı egzozu, spor alaşımları ve belirgin arka spoyleri ile kendini ele veren Cooper S serisinin zirvesine ilk detayları gördük. Güç aktarma organları ayrıntıları gizli kalıyor, ancak mevcut otomobil tarafından hem önden hem de dört tekerlekten çekiş formlarında kullanılan turboşarjlı 176 beygir güce sahip bir versiyonu olabilir.

Ancak daha da önemlisi, FAAR, Mini’nin bu erken aşamada Minor olarak bilinen ve BMW ile Great Wall Motors arasındaki yeni bir ortak girişimin bir parçası olarak Çin’de inşa edilecek ve Mini’nin uzun zamandır beklenen giriş seviyesi süperminisi için kullanılmayacak.

Neredeyse hazır prototiplerin birkaç aydır halka açık yollarda test edildiği ve Mini’nin en büyük modeli için güç aktarma sistemi teklifi hakkında daha fazla ayrıntı sağlayacağı göz önüne alındığında, X1’in Countryman’den önce piyasaya sürülmesi muhtemel.

Mevcut elektrikli Mini hatchback nispeten küçük kapasiteli bir pil ve motor kullandığından ve biraz daha büyük BMW iX3 arkadan itişli olduğundan, her biri için EV seçeneğinin tamamen yeni bir güç aktarma organı olması muhtemel görünüyor.

2023 MINI Countryman tasarımı

Countryman’in tasarımının çoğunu ağır bir kamuflaj gizliyor ancak bir sonraki Countryman’in klasik MINI stil ipuçlarını SUV gövde stiliyle birleştirmeye devam edeceği açık. Ön uç, eskiye göre daha yuvarlak ve eski Countryman’in burnundan daha pürüzsüz yüzeyli.

MINI’nin tanıdık dikdörtgen ızgarası, bu sportif S versiyonu için derin alt tampon havalandırmaları ile devam ediyor gibi görünüyor. Ancak yeni Countryman’in MINI hatchback’ten ayrılacağı alanlardan biri de farlar. Bu üretim öncesi otomobil, onu markanın SUV’si olarak ayıran bir dizi köşeli, kare LED far kullanıyor gibi görünüyor.

Yan profil, yüksek omuz çizgisi, dar cam bölme ve minimal gövde hatlarıyla diğer MINI’lerle daha uyumludur. Bu S modelinde daha agresif bir duruş için iki tonlu elmas kesim alaşım jantlar ve uzatılmış yan etekler bulunur.

Yeni Countryman bugünün otomobilinden fark edilir ölçüde daha büyük olacak ve erken tahminler, daha fazla yük kapasitesi ve bacak mesafesi sağlamak için 200 mm’lik bir uzunluk artışı öneriyor. Etkili bir şekilde, bu artış Mini’nin crossover’ını yeni bir segmente taşıyacak, onu Toyota CH-R ve Nissan Juke gibi rakiplerinden uzaklaştıracak ve daha büyük RAV4 ve Qashqai modelleri ile aynı hizaya getirecek.

Countryman’in Mini’nin tek SUV modeli olarak görev süresi dolmak üzere. İki şirket arasındaki ‘Spotlight’ ortak girişiminin bir parçası olarak Great Wall Motors tarafından Çin’de inşa edilen tamamen yeni bir elektrikli crossover modeli piyasaya sürüldükten kısa bir süre sonra bayilere katılacak.

Bununla birlikte, bu modelin Countryman’den daha küçük olması bekleniyor, bu nedenle mevcut otomobil, BMW mülkiyeti altında Mini tarafından satılan dördüncü nesil modelleri kapsamaya devam edecek.

BMW’nin Leipzig’deki montaj hatlarında üretilmesi planlanan yeni nesil Countryman’i görmek için 2023’e kadar beklememiz gerekecek.

“Yeni nesil Mini ilk görsellerle karşımızda” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version