Site icon Dijital Tekerlek

Yeni 2023 Mercedes-Benz CLE modeli görüntülendi

Yeni 2023 Mercedes-Benz CLE modeli görüntülendi 14

Mercedes tarafında yeni 2023 Mercedes-Benz CLE modeli; C-Serisi, E-Serisi coupe ve cabrio modellerin yerini alacak. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Yepyeni, yeni nesil ve orta boy cabrio modeli olan yeni 2023 Mercedes CLE modeli kamuflajlı olarak görüntülendi. Modele ilk baktığımız vakit akıllara SL modellerine kıyasla daha küçük olan C-Serisi Cabrio modeli geliyor. Fakat model C-Serisi Cabrio değil.

Mercedes tarafı geçmişten bu yana birikerek gelen; Mercedes, portföyündeki karışıklığı azaltmak adına bazı hamleler yapmaya devam ediyor. Bununla birlikte marka, E-Serisi ve C-Serisi altında üretilen; coupe ve cabrio modellerin yerini CLE modeline veriyor. Mercedes Ayrıca tarafının CLE ismine bir süredir sahip olduğu bilinmekteydi.

Yılın başlarında modeller ile ilgili konuşan Mercedes Araştırma ve Geliştirme Patronu Marcus Schafer; markanın dönüştürülebilir olan tekliflerinin “yüksek yoğunluklu” olduğuna işaret ediyor. Bununla birlikte Schafer; SLC, C-Serisi Cabriolet ve E-Serisi Cabriolet modellerinin hepsinin aynı pazarda yer kapmaya çalıştığını belirtiyor. Bu iç rekabetin de Mercedes için çokta iyi olmadığını belirtiyor. Fakat Schafer markalaşma açısından coupe ve cabriolet modellerin önemini de kabul ediyor.

2023 Mercedes-Benz CLE teknik detayları belli mi?

Henüz modelin teknik tarafı ile ilgili elimizde herhangi bir bilgi mevcut değil. Modelin ne zaman resmi olarak tanıtılacağı da henüz belli değil. Modelin platform tarafında MRA-2 platformunu kullanması bekleniyor. SL modelinin AMG tasarımlı mimarisi yerine model yeni C-Serisi ve S-Serisinden esintilere sahip olacaktır.

Modelin platformunu göz önünde bulundurduğumuz vakit; bu platform ile birlikte genelde dört ila altı silindirli motorlar kullanılmakta. Bu nedenle modelde A45 modelinde kullanılan M139 kodlu 2.0 litrelik motora hibrit bir sistem ile birlikte sahip olma ihtimali mevcut. Ayrıca S-Serisi tarafında gördüğümüz 3.0 litrelik altı silindirli motorunun, 48 voltluk hafif hibrit desteği ile birlikte modelde kullanılması mümkün.

Son olarak kameralara yansıyan 2023 Mercedes-Benz CLE modelinin dört koltuklu üstü açılır bir araba olsa dahi coupe versiyonunda sunulması umut ediliyor.

“Jaguar E-Type modeli için elektrik dönüşüm kiti karşımızda” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version