Site icon Dijital Tekerlek

Yeni 2022 Volkswagen Amarok taslak olarak ortaya çıktı

Yeni 2022 Volkswagen Amarok taslak olarak ortaya çıktı 2

Volkswagen tarafının oldukça sevilen modeli 2022 Volkswagen Amarok ortaya çıkan taslağı ile bizlerle. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Volkswagen piyasaya sürmeye hazırlandığı yeni nesil Amarok modelinin taslağını bizlerle paylaşmakta.

Yeni Volkswagen Amarok, platform tarafında; yeni nesil Ford Ranger ile aynı platformu kullanmakta. Bununla birlikte aslında rakip olan iki modelin teknik işbirliği de ortaya çıkmakta.

Yeni 2022 Volkswagen Amarok nasıl görünüyor ?

Teaser görüntülerine bakıldığı vakit yeni Amarok, markanın Touareg modeline oldukça benzemekte. Özellikle bu benzerliği ön tarafta yer alan geniş ızgara sayesinde fark etmekteyiz. Bununla görsellere bakıldığı vakit model daha agresif bir görünüme kavuşmakta. Ayrıca modelin bazı dış detayları da Atlas modeline benzetilmekte.

Volkswagen Ticari Araçlar Yönetim Kurulu Başkanı Carsten Intra yeni model ile ilgili şu cümleleri kullanmakta; “Bu sadece harika bir pick-up olmayacak ; hem teknoloji hem de tasarımda net DNA’ya sahip gerçek bir Volkswagen olacak. “

Peki ya Ford Volkswagen işbirliği ne durumda ?

Markalar, geçtiğimiz yaz yaptıkları açıklamalar ile ticari araçlarda ve kamyonetler üzerinde mühendislik anlamında işbirliğine sahip olduklarını doğrulamıştı.

Volkswagen Grubu CEO’su Herbert Diess geçtiğimiz şu cümleleri kullanmakta; “Volkswagen Ticari Araç, Ford ile işbirliğini kurarak önemli bir stratejik adım attı. Amarok’un halefi, bu işbirliğinin ilk meyvelerinden biri olacak, ”

Son olarak iki markanın işbirlikleri otonom sürüş teknolojileri için de devam etmekte. Bununla birlikte Ford, Volkswagen tarafının sahip olduğu MEB platformu ile elektrikli araçlar üretmeyi planlamakta.

“Formula 1 2021 sezonu bugün Bahreyn GP’si ile başladı” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version