Site icon Dijital Tekerlek

Yeni 2022 Nissan X-Trail resmi olarak tanıtıldı

Yeni 2022 Nissan X-Trail resmi olarak tanıtıldı 16

Nissan tarafının büyük SUV modeli 2022 Nissan X-Trail modeli resmi olarak Şangay Otomotiv Fuarında duyuruldu. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Nissan Şangay Otomobil Fuarı içerisinde yeni nesil Nissan X-Trail modelini duyurmakta. Model Kuzey Amerika’da Roque ismiyle de bilinmekte. Bununla birlikte marka Juke ve Qashqai modelinin ardından yeni nesil X-Trail modelini de duyurmuş oldu.

2022 Nissan X-Trail teknik özellikleri nasıl olacak ?

2022 X-Trail modeli yeni nesil Rogue modeline oldukça çok benzemekte. Bununla birlikte modelin CVT ve FWD ile eşleştirilen 181 beygir gücüne, 245 tork değerine sahip olan 2.5 litrelik DOHC dört silindirli motora sahip olması oldukça yüksek ihtimal. Ayrıca model dört tekerlekten çekiş seçeneği de muhtemelen gelecektir. Marka içten yanmalı motoru (ICE) motoruna kesinlikle bir elektrik jeneratörü olarak kullanan e-Power elektrikli güç aktarım mekanizmasını yerleştirecek. Fakat belirtmek gerekir ki marka model ile ilgili teknik verileri henüz net olarak açıklamamakta.

X-Trail tasarımı

Modelin tasarımına geldiğimiz vakit akıllara elbette direkt Kuzey Amerika için tanıtılan Roque modeli akla gelmekte. Bununla birlikte model belirgin olan V-Motion ızgaraya, daha dar far ünitelerine sahip. Ayrıca marka modele eklediği gümüş detaylar ile birlikte tasarımı tamamlamakta.

Model sürüş güvenliği açısından daha fazla sürüş destek sistemine sahip. Bununla birlikte modelin aile odaklı bir pazar hedefine sahip olmasıyla birlikte bu sürüş destek sistemleri kullanıcılar için oldukça iyi bir haber.

İç tasarıma geldiğimiz vakit ise bizleri geniş yaşam alanı ile birlikte sunulan; yeni nesil Nissan bilgi-eğlence sistemi ve direksiyon tasarımı beklemekte. Bununla birlikte model iç tarafta da güncel tasarım dilini yakalamakta.

Son olarak ilk olarak Şangay Otomobil Fuarında kendisini gösterdi. Bununla birlikte modelin 2022 yılının yaz ayında resmi olarak sunulması beklenmekte.

“Yeni Mercedes-Benz C-Class: Mini Maybach” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version