Site icon Dijital Tekerlek

Yeni 2022 Mercedes EQS SUV hafif kamuflajla yakalandı

Yeni 2022 Mercedes EQS SUV hafif kamuflajla yakalandı 10

Mercedes, BMW X7 ve Range Rover gibi lüks SUV‘lar için tamamen elektrikli bir alternatif olan yeni EQS SUV modelini gelecek yıl tanıtacak. Tanıtım öncesi ise otomobilin casus görüntüleri ortaya çıktı. Ayrıca lüks SUV’nin Maybach versiyonu da yolda.

Mercedes EQS sedan modeline birçok açıdan benzeyen SUV modeli, muhtemelen aerodinamik verimlilik açısından kapılar ve kaputta minimum kırışıklıklar ile çok temiz bir yüzeye sahip olacak.

2022 Mercedes EQS SUV tasarımı

Lüks otomobilin ön kısmına göz attığımızda, EQS SUV modeli sedan ile aynı siyah ızgarayı ve C şekilli tampon girişlerinin yer aldığını görebiliyoruz. Farları da benzer bir üçgen şekle sahip ancak otomobilin daha şişkin stiline uyacak şekilde büyütülmüş durumda.

Sedan modelinde olduğu gibi Mercedes EQS SUV’da da ileri kabin stili olacak. Diğer modellerin şasisinde yer kaplayan motor ve şanzıman bulunmadığından, markanın mühendisleri içeride daha fazla yer açmak için ön camın pozisyonunu ön tekerleklere doğru tasarlamış.

Mercedes EQS SUV’un arka kısmı, GLS modeli ile karşılaştırıldığında biraz daha sıra dışı görünecek. Uzatılmış ön kabin tasarımı, otomobilin profilden görünümünü daha çok bir arazi aracı gibi görünmesini sağlıyor. Böylelikle bu durum, arka koltuktaki yolcular için biraz daha fazla diz mesafesi sağlıyor ve bagaj alanını en üst düzeye çıkarılmasını sağlıyor.

Mercedes’in tasarım şefi Gordon Wagener geçtiğimiz günlerde EQS ve tanıtımı yaklaşan EQE SUV’nin tasarım detayları hakkında açıklamalarda bulundu. Wagener açıklamasında, “Her iki model de tarif ettiğim gibi benzer hatlara sahip olacak fakat farklı görünecekler. Daha sorunsuz, daha entegre, daha aerodinamik, daha fütürist görünümlü olacaklar, bu nedenle yeni SUV türleri karşımızda olacak.” ifadelerini kullandı.

2022 Mercedes EQS SUV teknik özellikleri

Mercedes, EQS SUV ile ilgili herhangi bir teknik ayrıntıyı henüz doğrulamadı. Ancak bu modelin de sedan ile aynı EVA2 temelli teknik özelliklere sahip olmasını bekliyoruz. Bu sebeple otomobilde, benzer bir pil takımı ve elektrik motoru ile sunulacağı tahmin ediliyor.

EQS sedan modeli, 90kWh veya 107,8kWh pil paketi ile satışa çıkacak. Daha büyük pil paketi olan model maksimum 769 kilometre menzil sunuyor. SUV modelinin daha az aerodinamik olan şekli sebebiyle bu rakamda farklılık olabileceğini bekliyoruz. Fakat lüks SUV’nin en az 643 kilometrelik bir menzil elde edebilmesi bekleniyor.

Bunun yanı sıra Mercedes, 751 beygir güce sahip olacak AMG rozetli bir performans elektrikli güç aktarma organı üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Yapılacak olan sistem ilk olarak EQS sedanında görünecek. Ancak aynı EVA temellerine dayandığı takdirde EQS SUV modeline de kolayca nakledilebilir. Mercedes, GLS’nin 603 beygirlik bir AMG 63 versiyonunu çoktan ürettiğinden, EQS SUV’nin yüksek performanslı bir versiyonu için de çalışmalar yapılabilir.

“Mercedes-Benz EQS modeli arka tekerlekten yönlendirmeyi abonelik olarak sunacak” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version