Site icon Dijital Tekerlek

Yeni 2022 Mercedes-Benz C-Serisi Türkiye’de satışa hazır!

Yeni 2022 Mercedes-Benz C-Serisi, D segmenti içerisinde eski ihtişamlı günlerine geri dönmek için hazır. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

İzmir’de yapılan sürüş organizasyonu ile Yeni C-Serisi’nin Türkiye lansmanı resmi olarak gerçekleşmi oldu. Bununla birlikte organizasyon içerisinde, yeni modelin tüm detaylarını yakında inceleme fırsatı katılımcılara sunuldu. W206 kasa kodu ile üretilen model sahip olduğu yenilikler ile bir çok otomobil severi heyecanlandırmayı başardı.

Yeni 2022 Mercedes-Benz C-Serisi tasarımı

Tasarım tarafında kısa ön tampon-tekerlek mesafesi, uzun dingil aralığı ve geleneksel bagaj çıkıntısıyla model oldukça dinamik bir duruşa sahip. Bununla birlikte modelin yan görünümünde özenle şekillendirilen yüzeyler ilginç bir ışık oyununa sahip. Minimalize edilen tasarım çizgileri sayesinde modelin omuz çizgisi daha belirgin bir hale getiriliyor. Modelde bu dinamik duruşu tamamlaması hedeflenen 18″ veya 19″ boyutunda jant seçenekleri mevcut.

Ön tarafta merkezi olarak konumlandırılan “Yıldız” ve AMG tarafına özgü elmas desenli krom desenli ızgarası oldukça güzel görülüyor. Özellikle arka tarafa baktığımızda ise dikkatleri direkt olarak stop lambalarının çektiğini söylemek yanlış olmaz.

Oldukça şık bir tasarıma sahip olan yeni C-Serisinin renk yelpazesinin de; “Metalik Spektral Mavisi”, “Metalik Yüksek Teknoloji Gümüşü” ve “Designo Metalik Opalit Beyazı” renkleri ile çeşitlendirildiğini de belirtmek gerekiyor.

İç yaşam alanı

İç tarafa baktığımız vakit markanın yeni nesil iç yaşam alanı tasarımı bizleri bekliyor. Bununla birlikte modelin 12.3″ boyutundaki dijital gösterge paneli adeta havada süzülen bir görünüme sahip.

Gösterge panelinde görülen dijitalleşme adımları, bilgi-eğlence sistemi tarafında da bizleri bekliyor. Bununla birlikte aracın bir çok fonksiyonunun kontrolünü 11.9″ boyutundaki dokunmatik ekran vasıtasıyla gerçekleştirebiliyoruz. Aynı şekilde havada süzülüyor gibi bir izlenime sahip olan ekran direkt olarak sürücü odaklı olarak konumlandırılıyor. Ayrıca modelde ikinci nesil MBUX bilgi-eğlence sisteminin de bulunduğunu mutlaka belirtmek gerekiyor.

“Hey Mercedes komutu ile yapabileceğiniz bir çok diyalog ile sürüş konforunuzu bozmadan bazı eylemleri yapay zekaya yaptırabiliyorsunuz. Bu sayede sürücünün dikkati de yoldan kopmamış oluyor.

Yeni 2022 Mercedes-Benz C-Serisi teknik özellikleri

Modelde 20 beygir ek güç ve 200 Nm fazladan tork sağlayabilen ikinci nesil entegre jeneratörüne sahip dört silindirli benzinli motor ilk kez kullanıcılara sunuluyor. Ayrıca enerji geri kazanımı ve süzülme fonksiyonları ile oldukça verimli olan motorun yeni turbo beslemesi; Mercedes-AMG Petronas Formula 1 ekibiyle birlikte geliştirilen bir detay.

Teknik detaylarC200 4MATIC
Motor hacmi1496 CC
Maksimum güç204 beygir
Ek güç20 beygir
Maksimum tork300 Nm
Ek tork200 Nm
Yakıt tüketimi6,9 – 6,5 lt/100 km
Maksimum hız241 km/s
0-100 km/s hızlanma7,1 saniye

Model sahip olduğu gücü yola 9G-TRONIC şanzıman aracılığıyla aktarıyor. Bununla birlikte modelin dört tekerlekten çekiş sistemine sahip versiyonlara sahip olacağını da belirtmek gerek.

Sürüş destek sistemleri

Yeni 2022 Mercedes-Benz C-Serisi tarafında bulunan bazı sürüş destek sistemleri şu şekilde;

Ne zaman, ne kadara satın alabiliriz?

Son olarak Yeni 2022 Mercedes-Benz C-Serisi, 977.000 Türk Lirasından başlayan fiyatlar ile Kasım ayından itibaren ülkemizde satışa sunulacak.

“2021 Lexus RX Premium Sport Edition tanıtıldı!”

Exit mobile version