Site icon Dijital Tekerlek

Yeni 2022 Mercedes-AMG SL resmi olarak tanıtıldı!

Büyük bir merakla beklenen 2022 Mercedes-AMG SL ikonik spor otomobilinin resmi tanıtımı gerçekleştirildi. Modelin detaylarına gelin birlikte haberimizde göz atalım.

AMG departmanı tarafından Affalterbach’ta geliştirilen yeni SL modeli yıllardır süre gelen ikonik duruşu ile kullanıcılara sunuluyor.  “AMG’nin spor otomobillerini ve sürüş dinamiklerini Mercedes’in konforu ve lüks çekiciliğiyle birleştiriyor” cümlesiyle Philipp Schiemer tarafından açıklanan model; yeni nesil Mercedes teknolojileri ile kullanıcılara sunuluyor.

Yeni 2022 Mercedes-AMG SL teknik özellikleri

Platform tarafında gizleri yeni nesil AMG GT modellerinde gördüğümüz, MSA platformunun; SL modeli için iyileştirilmiş bir versiyonu bekliyor. Bununla birlikte modelin genel çerçevesi alüminyum, çelik, magnezyum ve fiber kompozitlerden oluşan bir malzemeye dayanıyor. Bu sayede modelin burulma sertliği önceki nesle göre yüzde 18 oranında daha yüksek.

MSA platformunun birden fazla güç aktarma sistemi konfigürasyonu ve elektrifikasyonu destekleyebildiği herkes tarafından biliniyor. Fakat marka, SL modeli için şimdilik iki farklı V8 modeli onaylıyor. Uzun vadede ise E-Performance plug-in hibrit modelin kullanıcılara sunulması hedefleniyor.

Güç aktarma organları

Motor tarafında bizleri iki farklı versiyon ile sunulan turboşarjlı 4.0 litrelik benzinli bir V8 motor bekliyor. Bununla birlikte motorun ürettiği güç yola her iki versiyonda da dokuz vitesli otomatik şanzıman ile 4MATIC dört tekerlekten çekiş sistemine sahip.

Serinin SL 55 4MATIC versiyonu 469 beygir güce, 700Nm tork değerine sahip. Bu değerler sayesinde modelin 0-100 km/s saniye hızlanma süresi 3.9 saniye seviyesinde. Modelin azami hızı ise 294 km/s.

Serisinin diğer versiyonu SL 63 4MATIC tarafında ise bizleri; 577 beygirlik güç ile 800Nm tork değeri bekliyor. Bu değerler ile modelin 0-100 km/s hızlanma süresi 3.6 saniye seviyesine düşüyor. Ayrıca modelin azami hızı bu versiyon ile 313 km/s değerine yükseliyor.

Güçlü SL 63 versiyonu ile otomatik adaptif süspansiyon sistemi ile aynı şekilde otomatik olarak; gevşeyip sertleşebilen aktif motor takozları standart olarak kullanıcılara sunuluyor. SL 55 modelinde ise bu özellik opsiyon listesinde mevcut. Ayrıca her iki versiyonda da S-Serisinde gördüğümüz dört tekerleğin dönebilme özelliği mevcut.

Yeni 2022 Mercedes-AMG SL tasarımı

Tasarım tarafında bizleri katlanır kumaştan yapılan bir tavan bekliyor. Bununla birlikte modelin 2+2’lik bir oturma düzenine sahip olduğunu belirtmek gerekiyor. Fakat arka kısmın uzun yolculuklarda ne kadar rahat olduğu her roadster modelde olduğu gibi; tartışmaya açık bir konu.

Genel olarak oldukça güncel bir tasarıma sahip olan modelin retro detay bekleyen kullanıcıları üzdüğünü belirtmek gerekiyor. Diğer Mercedes modellerinden oldukça farklı bir tasarıma sahip olan model; oldukça modern çizgilere sahip. Arka tarafa doğru eğimli olan arka uç havayı oldukça güzel bir şekilde otomobilden atabiliyor. Ayrıca bu aerodinamik tasarım entegre olan spoyler ile destekleniyor.

Dört egzoz çıkışına sahip modelin hem ön farlarında hem de arka stoplarında LED ışıklar bizleri bekliyor. Yani modelde Mercedes Digital Light matrix LED far teknolojisi mevcut.

Jant tarafına baktığımızda ise; 19″ ila 21″ boyutları arasında değişen jant seçenekleri kullanıcılara sunuluyor.

İç yaşam alanı

Daha önceden yayınlanan iç tasarım 1990’lardaki R129 kodlu SL modelinden beridir ilk 2+2’lik SL tasarımı. Bununla birlikte model kullanıcılara 11.9″ boyutunda MBUX bilgi-eğlence sistemi ile sunuluyor. Dijital gösterge paneli tarafında ise; 12.3″ boyutunda olan gösterge paneli mevcut. Ayrıca bu kurulumun yeni S-Serisi ile oldukça benzer olduğunu da belirtmek gerekiyor.

Son olarak tavanı kapalı bir konumdayken bagaj tarafında 213 litrelik bir kapasite bizleri bekliyor. Bununla birlikte modelin tavanı açık hale getirildiğinde bu boyut 240 litre seviyesine yükselebiliyor.

“9.350 Sterlin değerinde Hot Wheels: Mercedes 300SL!”

Exit mobile version