Site icon Dijital Tekerlek

2022 Mazda CX-60 resmi olarak tanıtıldı

Amiral gemisi 2022 Mazda CX-60 Japon tasarım felsefesiyle resmi olarak tanıtıldı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Mazda tarafının yeni amiral gemisi modeli olarak tanımlanan CX-60 yapılan tanıtım ile beraber tüm gözleri üzerine toplamayı başardı. Bununla birlikte ilk plug-in hibrit Mazda olma özelliğine sahip olan model; elektrifikasyon tarafında da Japon otomobil üreticisi için özel bir yere sahip.

2022 Mazda CX-60 teknik özellikleri

Avrupa ürün yelpazesinde en üst noktada satışa sunulan araç; 2.5 litrelik benzinli motoru, elektrikli motoruyla birlikte kullanıyor. Bununla birlikte üretilen 323 beygir güç ve 500 Nm tork üretebiliyor. Şanzıman tarafında yeni sekiz vitesli şanzımana sahip olan model, markanın en güçlü yol otomobili olma özelliğine de sahip. Hibrit kurulumun beraberinde getirdiği 17,8 kWh’lik bataryası ile model saf elektrik gücüyle 60 kilometre yol alabiliyor. Ayrıca modelin 0-100 km/s hızlanma süresi 5,8 saniye seviyesinde.

Boyutları

4745 mm uzunluğa, 1890 mm genişliğe ve 1675 mm yüksekliğe sahip. Bununla birlikte modelin CX-5 modelinden belirgin oranda büyük olduğunu söylemek mümkün. Görsel açıdan halihazırda satılan Mazda modellerini anımsatan yeni SUV, özellikle ön tarafta belirgin farklılıklara sahip.

2022 Mazda CX-60 tasarımı

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi modelin ön tarafında oldukça düz bir tasarım bizleri bekliyor. Markanın gelecek tasarım dilinin ilk örneği olarak görüen model, silueti itibariyle ürün gamındaki diğer modellerden direkt ayırt edilebiliyor.

İç yaşam alanına baktığımızda “Jinba Ittai” felsefesinin takibi devam ederken; yüksek kaliteli malzemeler ve lüks detaylar gözlerden kaçmıyor. Orta konsola baktığımızda ise 12,3″ boyutunda merkezi dokunmatik bir ekran bizleri bekliyor.

“Atletik ve Teknolojik SUV: Yeni Renault Austral!”

Exit mobile version