Site icon Dijital Tekerlek

Yeni 2022 Mazda 2 Toyota işbirliği ile piyasaya çıktı

Yeni 2022 Mazda 2 modeli Toyota-Mazda işbirliği ile Yaris tabanlı olarak geliştiriliyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Mazda önümüzdeki yıl içerisinde Mazda 2 modelini yeni hibrit bir versiyon ile zenginleştireceğini onayladı. Bu onay ile akıllara Toyota-Mazda işbirliğinin bir ürünü olan Toyota Yaris Hibrit modeli geldi. Bununla birlikte Mazda 2 Hibrit modelinin Yaris Hibrit ile bir çok ortak noktaya sahip olması oldukça yüksek ihtimal. Ayrıca Toyota tarafından inşa edilip Mazda tarafından pazarlanacak model, markanın geliştirme faaliyetlerinden tasarruf etmesine ve CO2 emisyonlarını azaltmasına yardımcı olacak.

Yeni 2022 Mazda 2 teknik özellikleri

E-motor, 1.5 litre hacimli ve 91 beygir gücünde olan üç silindirli benzinli bir motor ile çalışıyor. İki motorun kombinasyonu ile model totalde 114 beygir güç üretebiliyor. Bununla birlikte modelin 0-100 km/s hızlanma süresi 9.7 saniye seviyesinde. Modelin azami hız değeri ise 175 km/s.

15″ veya 16″ boyutunda tekerlekler ile sunulan modelin yakıt tüketimi ise 3,8 litre/100km. B segmentinde bulunan modelin en tasarruflu konfigürasyonunun CO2 emisyon değeri yalnızca 87 g/km. Bununla birlikte kendi kendine şarj edebilen modelin oldukça verimli olmasının en büyük nedeni oldukça dengeli olan hibrit güç aktarma sistemi.

Mazda modelin pazarlama tarafında üç farklı donanım seviyesi ile satışa sunacak. Bu donanım seviyeleri: Hybrid Pure, Hybrid Agile ve Hybrid Select. Bununla birlikte modelin bagaj tarafında 286 litrelik bir alan bizleri bekliyor.

Son olarak 2560 mm dingil mesafesine sahip olan; Yeni 2022 Mazda 2 modelinin Euro NCAP tarafında 5 yıldıza sahip olduğunu belirtmek gerekiyor.

“SUV ailesinin yeni üyesi: Renault Austral!”

Exit mobile version