Site icon Dijital Tekerlek

Yeni 2022 Lexus NX çıkış zamanı belli oldu

Yeni 2022 Lexus NX çıkış zamanı belli oldu 9

İkinci nesil 2022 Lexus NX modeli resmi olarak tanıtılmaya neredeyse hazır. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Lexus tarafının 2014 yılından beridir satışta olan NX modelinin yeni nesli 12 Haziran 2021 tarihinde tanıtılmayı bekliyor. Bununla birlikte modelin resmi tanıtımının öncesinde bazı görseller yayınlanmakta. Bu görsellere baktığımız vakit bizleri arka tarafta daha dar arka lambalar ve tam genişlikte olan bir LED far bekliyor.

2022 Lexus NX tasarımı

Sızdırılmasından kısa bir süre sonra silinen video içerisinde de görülen; yeniden tasarlanan Lexus NX’in entegre L şeklinde gündüz sürüş farlarına sahip daha ince farlara, yeni örgü desenli ızgaraya ve lüks SUV’ye daha şık bir görünüm veren daha yumuşak hatlara sahip olacağı model ile ilgili bilinenler arasında.

İç tarafta model daha büyük bir bilgi-eğlence ekranına ve kabini modern standartlara yükseltecek. Ayrıca yeni bir dijital gösterge paneli ile model; eski NX’ten daha kaliteli bir iç alana sahip olacak.

Teknik özellikleri belli mi?

Motor seçenekleri tarafında ise herhangi bir onaylama henüz mevcut değil. Fakat NX modelinin ilk kez plug-in hibrit güç aktarma organı ile sunulması bekleniyor. Bununla birlikte modelin Toyota RAV4 tarafında gördüğümüz; TNGA-K platformu ile 2.5 litrelik dört silindirli bir motor ve bir çift elektrikli motor düzenine sahip olması beklentiler arasında.

Son olarak yeni Lexus NX 350h büyük olasılıkla; RAV4 Hibrit tarafında kullanılan 219 beygir üreten 2.5 litrelik dört silindirli motoru ödünç alacak. Fakat model ile ilgili en net bilgilere resmi tanıtım ile ulaşabileceğiz

“2021 Renault Captur E-Tech Hibrit fiyatı ile dikkat çekiyor” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version