Site icon Dijital Tekerlek

Yeni 2022 Kia Niro yeni bir iç mekana kavuşacak

Kia, yeni 2022 Niro modelini çarpıcı biçimde yeniden dizayn edilmiş haliyle sunmaya hazırlanıyor. Bu yıl içinde tanıtılması planlanan Mk2 Niro, hibrit, plug-in hibrit ve saf elektrikli güç aktarma organlarına sahip olacak ancak SUV’den ilham alan silüeti ve elden geçirilmiş iç mekanıyla bugünün modelinden ayrılacak.

Yeni Niro, EV6 elektrikli amiral gemisi ve Sportage SUV‘dan hemen sonra, Güney Koreli marka için yeni bir imaj oluşturan cesurca tasarlanmış bir dizi modelin en yenisi olarak gelecek. Peki Kia’nın yeni elektrikli otomobilinin teknik özellikleri neler?

Yeni 2022 Kia Niro teknik özellikleri

Yeni Niro’nun elektrikli versiyonu mevcut otomobilin donanımının güncellenmiş bir versiyonuna sahip olacak. Kia’nın kullandığı en yeni platform, Kia’nın yeni EV rozetli yalnızca elektrikli otomobil ailesindeki araçlar için ayrılmıştır.

Bu durum ise, rakibi Peugeot e-2008‘e teknik olarak, 39kWh pil veya 64kWh ünite ile sunulan mevcut araca benzer olacağı ve WLTP döngüsünde maksimum 453 kilometre menzil sağlayacağı anlamına geliyor. Verimliliği artıran yükseltmelerden biri ile birlikte, yakın zamanda güncellenen Hyundai Kona Electric ile eşleşerek 482 kilometre menzili geçmesi muhtemeldir. 4×4 Kia HabaNiro konsepti, en azından üst basamaklı varyantlarda, tahrikli bir arka dingil potansiyeline işaret etti ancak bir EV şasisinin üzerine oturduğunu belirtmek ayrıca önemli.

Konsept HabaNiro

Kia’nın yakın zamanda Birleşik Krallık’taki konumu hakkında bir güncelleme veren, genel müdür Paul Philpott, şarj başına 289 kilometre menzil sunan ve gücü 201 beygirden 132 beygire düşürülen mevcut e-Niro’nun daha kısa menzilli versiyonunun, satışların %5’inden daha azını oluşturduğunu ifade ediyor.

HabaNiro konseptinin üretime hazır modeli üzerindeki etkisi, kapaklı motor kapağı, daha dik C sütunu ve bagaj kapağı boyunca uzanan çıkıntı gibi unsurlarda kendini gösteriyor. Kamuflaj, yakın zamanda tespit edilen bir prototipin önemli ayrıntılarını gizledi ancak görünüşe göre Niro, kardeş marka Hyundai‘nin daha küçük Bayon crossover modeline benzer bumerang şeklindeki dikey arka ışık kümelerini de benimseyecek.

Gömme düğmelerin ve anahtarların orta konsola daha temiz bir görünüm kazandırdığı ve klima kontrollerinin dokunmatik bir sürgülü panel ile değiştirildiği anlaşılan iç mekanda da aynı ölçüde kapsamlı değişiklikler yapıldı. EV6’da olduğu gibi, merkezi bilgi-eğlence ekranı ve dijital gösterge grubu bağımsız bir paneli kaplarken, tek bir merkezi kollu aynı minimalist direksiyon simidi taşınmış.

Kia, İngiltere’de rekor satış rakamlarına ulaştı

Kia geçen ay Birleşik Krallık pazarında 30. yılını kutlarken, 2021’in ilk yarısında ilk kez %5’lik bir pazar payı elde etmeyi de kutladı. Bu, 2007’de yaklaşık %1,5’ti ve genel müdür Paul Philpott bunu bir “dönüm noktası” olarak ifade etti.

İlk altı ayda 45.300 satışla Kia, diğer içten yanmalı otomobil üreticileriyle karşılaştırıldığında elektrikli otomobil satışlarının önemli ölçüde üzerinde bir oranla Birleşik Krallık’taki sekizinci en büyük marka oldu. Buna ek olarak, 6500 tamamen elektrikli otomobil satışı, bu segmentte sadece Tesla‘dan sonra ikinci sırada yer alıyor. Marka Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında rekor satış rakamlarına ulaştı.

Philpott şunları söyledi: “Üçüncü çeyrek için harika bir sipariş bankamız var, bu da bizi tüm yıl için 90.000 satış için doğru yola sokuyor ki bu 2021 için asıl planımızdı. Aynı zamanda 2020 için planımızdı.Böylelikle, Covid öncesi olmak istediğimiz yere çok geri döndük. Bu, ikinci yarıda ne kadar arz alabileceğimize bağlı. Bu satış seviyesine ulaşmak için kesinlikle talep var ve İngiltere pazarına arzı en üst düzeye çıkarmak için Kore ve Frankfurt’taki Avrupa merkezimizle yakın bir şekilde çalışıyoruz ve işler yolunda görünüyor. Daha fazla tedarik istiyoruz, ancak yarı iletken kıtlığı her markayı etkiliyor.

Philpott, markanın “tahmin edemeyeceği” “inanılmaz” talep kaydettiği Sorento modeli hariç, Birleşik Krallık’taki her Kia modeli için iki ila üç aylık bir bekleme süresi olduğunu söyledi. Philpott, bu araba için teslimat sürelerinin artık 2022’nin ilk çeyreğine kadar uzandığını ve “müşterilerin beklemeye hazır olduğunu” söyledi.

“Tesla, Teksaslılara elektrik sağlamak istiyor” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version