Site icon Dijital Tekerlek

Yeni 2022 BMW M2, 400 beygirden fazla güç üretecek

BMW M Performance mühendisleri markanın geleneksel müşterilerini kesinlikle heyecanlandıracak olan yeni M2 üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. 2022’de ilk çıkışını yapacak olan M2’nin tasarımının nasıl olabileceğini gösteren bir özel görsel de bulunuyor.

BMW’nin M Performance markasının portföyü aradan geçen yıllarda daha fazla SUV ve elektrikli modellerle önemli ölçüde genişlemiş olsa da, M2 marka için kilit bir model olmaya devam ediyor.

Kod adı G87 olduğu söylenen bu yeni performans otomobili, 2 Serisi coupe‘nin temel aldığı yeni 3 ve 4 Serisi’nden türetilmiş platformdan yararlanmaya çalışacak. Kaputun altına ve otomobilin şasi kurulumuna önemli güncellemeler gelecek. Peki güçlenen performansıyla gelecek olan yeni 2022 BMW M2’nin teknik özellikleri neler?

Yeni 2022 BMW M2 teknik özellikleri

Yeni BMW M2’nin teknik özellikleri ile ilgili net bilgiler bulunamasa da alıcılara iki güç seviyesi ile birlikte sunulacağı için diğer BMW modellerinden farklı olmayacak. Modellerden biri, daha güçlü bir M2 Competition varyantına sahip bir temel M2 modeli olacak. Spekülasyonlar, M2 temel modelinin en az 400 beygir gücünde, muhtemelen biraz daha fazlasını sunacağını öne sürüyor.

Bu güç seviyesi ise M2’nin Audi ve Mercedes’in yeni nesil superhatch modelleri ile rekabet edebilecek kadar güçlü olacağı anlamına geliyor. Zira yeni RS 3, 2.5 litrelik turboşarjlı beş silindirli motorundan 395 bg güç üretirken, A 45 S AMG 415 beygir güç sunuyor.

Bu arabalardan farklı olarak BMW, yeni M3 ve M4’te bulunan xDrive sistemini benimsemek yerine M2 modelinde arkadan çekişli sürüşü sürdürmeye eğilimli gibi görünüyor. Altı vitesli manuel şanzıman ve sekiz vitesli otomatik şanzımanla birlikte satışa sunulacak.

Bunun yanı sıra M Sport arka diferansiyel ve daha güçlü frenler standart olarak takılacak. Süspansiyon seçenekleri arasında BMW’nin M2’nin daha sert ve daha geniş şasisine uyacak şekilde ayarlanmış strok bağımlı mekanik amortisör teknolojisi veya M Sport uyarlanabilir elektromekanik amortisörler de yer alacak.

Yeni 2022 BMW M2 tasarımı

BMW M2’yi gerçekten öne çıkarmak için, otomobilin tasarımının ön uçta oldukça çarpıcı bir şekilde değişmesi bekleniyor. M3’ü diğer 3 Serisi serisinden ayırmak için kullanılan büyük, dikey böbrek ızgaralar M2’de yer almayacak.

2022 yılında çıkış yapacak olan yeni BMW M2 hakkında ilerleyen zamanlarda yeni bilgiler gelmeye devam edecek.

“2022 Mercedes C-Serisi All-Terrain Estate görüntülendi” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version