Site icon Dijital Tekerlek

Yeni 2022 BMW iX1 kameralara yakalandı

Yeni 2022 BMW iX1 SUV modeli test halindeyken yoğun kamuflajı ile kameralara yakalandı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

BMW, yakında tanıtılması planlanan iX1 SUV ile Mercedes EQA ve Volvo XC40 P8 Recharge modelleri ile rekabet etmeyi planlıyor. Bununla birlikte bu yılın sonlarında satışa sunulması beklenen modelin kamuflajlı görüntüleri dikkatlerden kaçmıyor.

Yeni 2022 BMW iX1 teknik özellikleri

iX1 modelinin mevcut X1 tarafında gördüğümüz UKL2 platformunun yoğun bir şekilde elden geçirilmiş bir versiyonu üzerine inşa edilmesi bekleniyor. Bununla birlikte modelin güç aktarma organlarının MINI Electric tarafında gördüğümüz; 181 beygirlik elektrikli motor ile 32.6 kWh değerinde pil paketinden oluşması oldukça yüksek ihtimal. Fakat grup sıralaması nedeniyle iX1 modelinin MINI Electric tarafındaki güç aktarma organları yerine, iX3 SUV modelinde kullanılan güç aktarma organlarını da kullanma ihtimali mevcut. iX3 SUV modelinde ise 282 beygirlik elektrikli motor ile 80 kWh’lik bir pil takımı bulunuyor.

X1 ailesi ile BMW, yeni nesil 3 Serisi, 5 Serisi ve 7 Serisi’nde olduğu gibi “Power of Choice” stratejisini benimsiyor. Bu sayede marka kullanıcılara oldukça farklı güç aktarma organları sunarak hitap ettiği kitleyi genişletebiliyor.

Tasarımı

Tasarım tarafında modelin henüz resmi bir görseli paylaşılmazken; elimizde yalnızca yoğun kamuflajlı olarak çekilen görüntüler mevcut. Bununla birlikte modelin dış tasarımı hakkında yorum yapmamız oldukça güç. Fakat markanın elektrikli SUV modellerinin sahip olduğu; mavi vurgular, aerodinamik alaşımlı jantlar ve özel rozetler ile iX1 modelinin de donatılması bekleniyor.

İç yaşam alanı tarafında yeni nesil X1 modeli ile muhtemelen oldukça benzer bir kuruluma sahip olacak olan modelin; 10.25″ boyutunda bilgi-eğlence sistemine ve dijital gösterge kümelerine sahip olması muhtemel. Ayrıca marka 2030 yılına kadar tedarik zinciri CO2 emisyonlarını 2019 yılına kadar yüzde 20 azaltmayı hedeflerken; aynı tarihte fabrikalarından ve diğer tesislerinden kaynaklanan emisyonlarda yüzde 80’lik bir düşüş hedefleniyor.

“Karsan e-ATA Avrupalı operatörlerle buluşuyor!”

Exit mobile version