Site icon Dijital Tekerlek

Yeni 2022 Alpina B4 Gran Coupe ilk kez görüntülendi

BMW, yeniden tasarlanan 4 Serisi Gran Coupe‘yi bu yılın başlarında tanıttı ve şimdi de casus fotoğrafçılar yaklaşmakta olan Alpina B4 Gran Coupe modelinin fotoğraflarını çektiler. Alpina, yükseltilmiş BMW modelleri portföyünü yeni nesil bir B4 ile genişletecek, ancak önceki otomobil iki kapılı 4 Serisi Coupe’yi temel alırken, halefi yeni 4 Serisi Gran Coupé’yi temel alacak gibi görünüyor. Peki üzerinde kamuflaj bulunan otomobilin teknik özellikleri ve tasarımı nasıl olacak?

Yeni 2022 Alpina B4 Gran Coupe teknik özellikleri

Önceki raporlar, yeni modelin 382 beygir güce (285 kW / 387 PS) ve 500 Nm torka sahip turboşarjlı 3.0 litrelik altı silindirli bir motor sayesinde güç alan BMW M440i xDrive‘ı temel alacağını öne sürmüştü. Söz konusu motor, otomobilin 0’dan 100 kilometre hızlanmasını 4.4 saniyede ulaşmasını sağlıyor. Bunun yanı sıra otomobilin 250 km/s maksimum hız limiti de bulunuyor.

Ancak Alpina B3 gibi, B4 Gran Coupe de muhtemelen 456 beygir güç (340 kW / 462 PS) ve 700 Nm tork üretecek şekilde yükseltilecek. Bu yükseltmeyle birlikte otomobil, 0’dan 100 kilometre hıza 3,8 saniyede ulaşabiliyor. Otomobilin maksimum hız limiti ise 303 km/s olarak belirlenmiş. Bu teknik detaylar şu an için kesin olmasa da Gran Coupe ve 3 Serisi‘nin boyut ve ağırlık olarak yakından eşleştiği göz önüne alındığında, performans rakamları da büyük ölçüde karşılaştırılabilir olacaktır.

Sportif sedan, ağırlıklı olarak konfor odaklı süspansiyon ayarı ve dönüş tepkisini artırmayı amaçlayan adaptif amortisörler sayesinde kendi dinamik karakterini de getirecek. Ayrıca otomobil, dört tekerlekten çekiş sistemine de sahip olacak. D4 rozetli bir dizel versiyon, muhtemelen otomobilin çıkışından kısa bir süre sonra gelecek.

Yeni 2022 Alpina B4 Gran Coupe tasarımı

Geliştirmenin ilk aşamalarında yakalanan model, ilk bakışta çok özel görünmüyor. Ancak daha yakından bakıldığında, kamufle edilmiş bir arka tampon ve dört egzoz çıkışlı bir egzoz sistemi ortaya çıkıyor. Bunun yanı sıra tartışmalı ızgara tasarımı muhtemelen bu modelde de kullanılacak.

Bu noktada görülecek pek bir şey olmasa da, üretim modelinde muhtemelen ek değişiklikler olacak. Hiçbir şey resmi değil, ancak otomobil, Alpina markalı bir ön tampon, 20 kollu alaşım jantları ile zarif bir gövde kiti yoluyla standart BMW muadilinden ayrılacak. Ayrıca spor ayarlı bir süspansiyon, revize edilmiş bir dijital gösterge paneli ve bir Alpina direksiyon simidi bekleyebiliriz.

Fiyatlandırma detayları şu anda mevcut değil ancak Alpina B4 Gran Coupe, M440i xDrive modelleri ile iki kapılı M4 arasında bir fiyat etiketine sahip olacağı düşünülüyor.

Bu yılın başlarında yayınlanan bir rapora göre, üretimin Mart 2022’de başlaması planlanıyor. Bilgilerin doğru olması koşuluyla, Alpina ilk B4 Gran Coupe’yi bu yılın sonundan veya 2022’nin başından önce piyasaya sürmeye karar verebilir.

“2023 BMW 5 Serisi hem bugünü hem de yarını hedefliyor” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version