Site icon Dijital Tekerlek

Yeni 2021 Skoda Fabia resmi çizimlerle tanıtıldı

Yeni 2021 Skoda Fabia resmi çizimlerle tanıtıldı 23

Skoda tarafının dördüncü nesil 2021 Skoda Fabia modelinin resmi çizimleri bizlerle. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Skoda tarafı Hyundai i20 ve Honda Jazz modeli ile olan rekabete tutunmak adına dördüncü nesil Fabia modelinin lansmanı için hazırlanmakta. Bununla birlikte modelin teaser görüntüleri yayınlanmakta.

Yeni eskiz çizimler modelin stiline ilişkin oldukça güzel fikir vermekte. Bununla birlikte görüntülerde abartılı gölgeler dengeli aydınlatma ile birlikte oldukça güzel görünmekte. Modelin farlarının tasarımına baktığımız vakit çok yüksek ihtimalle; üretim modelinin de bu far tasarımına yakın bir tasarım ile geleceği beklenmekte.

Modelin en büyük değişikliğinin boyutu olacağı düşünülmekte. Çünkü Skoda, modeli Volkswagen tarafının MQB A0 platformuna taşımakta. Bununla birlikte model Scala, Ibiza ve Polo modelleri ile aynı platformu kullanacak.

Sonuç olarak 2021 Skoda Fabia modelinin; 4107 milimetre uzunluğa, 1780 milimetre genişliğe ve 1460 milimetre yüksekliğe sahip olması beklenmekte. Bununla birlikte modelin dingil mesafesinin 94 milimetre artarak 2564 milimetreye ulaşmakta. Elbette modelin arka koltuktaki bacak mesafesinde de artış gerçekleşmekte.

2021 Skoda Fabia teknik özellikleri

Model 1.0 litrelik üç silindirli benzinli motor ile sunulmakta. Bununla birlikte MPI varyantları turbo şarj olmadan çalışmakta. Bu sayede model 64 beygir güce veya 79 beygir güce ulaşabilmekte. Bu versiyon şanzıman tarafında beş ileri manuel şanzıman ile eşleştirilmekte.

Skoda ayrıca aynı 1.0 litrelik motorun 94 beygir ve 108 beygir gücünde iki turbo şarjlı versiyonunun da sunulması beklenmekte. Bu versiyon ise şanzıman tarafında altı ileri manuel şanzımanın yanı sıra ekstra olarak yedi ileri çift kavramalı otomatik şanzıman seçeneğine de sahip olması beklenmekte.

Model 1.5 litrelik motor ile 148 beygir seviyesine ulaşabilmekte. Bu versiyonun ise sadece yedi ileri otomatik şanzıman ile sunulması beklenmekte. Ayrıca modelin en üst paketinde hibrit teknolojinin kullanılması da beklenmekte.

Modelin tasarımı

Fabia modelinin görsellerine baktığımız vakit önceki model ile benzer bir tasarıma sahip olacağı görülmekte. Far tarafında da aynı DRL imzaları yer almakta.

Yeni Fabia modelinin ayak izi eskiye nazaran bir nebze büyümekte. Bununla birlikte modelin ızgarası da bir nebze daha büyük görünmekte.

Aracın alt tampon girişlerinde bulunan yeni panjurlar oldukça işlevsel. Ayrıca bu panjurlar yen alaşımlı jantlar ve sürtünmeyi azaltmak adına tasarlanan yeni alt tava ile eşleştirilmekte. Marka modelin sürtünme katsayısının 0.32’den 0.28’e düştüğünü belirtmekte.

İç kısma baktığımız vakit Fabia sınıfına göre oldukça iyi bir yaşam alanına sahip görünmekte. Bununla birlikte model aldığı güncellemeler ile birlikte ses yalıtımı konusunda da kendisini geliştirmekte.

Modelin standart olarak 6.5″ boyutunda bir ekran ile gelmesi beklenmekte. Bununla birlikte 9.2″ boyutunda bir ekranda opsiyon listesine muhtemelen eklenecektir.

Son olarak model sunacağı sürüş destek sistemleri ve “simple-clever” olarak isimlendirilen Skoda mentalitesi ile segmentinde iddialı bir model olmayı hedeflemekte.

“2021 Volkswagen Polo makyajı resmi olarak duyuruldu” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version