Site icon Dijital Tekerlek

Yeni 2021 Porsche Cayenne Turbo GT modeli tanıtıldı

Yeni 2021 Porsche Cayenne Turbo GT modeli tanıtıldı 16

Porsche tarafının eni performans seviyesini, dinamik yeteneklerini ve sürüş deneyimini vaat eden yeni 2021 Porsche Cayenne Turbo GT modeli resmi olarak tanıtıldı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Porsche tarafının Lamborghini Urus gibi yüksek performanslı SUV modellerine rakip olarak tanıttığı model dikkatleri toplamaya devam ediyor. Cayenne Coupe formunda olacak olan Turbo GT versiyonu resmi olarak tanıtıldı.

2021 Porsche Cayenne Turbo GT teknik özellikleri

Modelde motor tarafında 4.0 litrelik V8 motora yer alıyor. Bununla birlikte model 631 beygir güce, 850 Nm tork değerine sahip. Model motor tarafında Turbo Coupe modeline kıyasla ek olarak; krank mili, pistonlar, bağlantı kolları ve zamanlama zinciri gibi kısımlar için yeni parçalara sahip. Gücün yola aktarılması tarafında bizleri sekiz vitesli otomatik bir şanzıman bekliyor. Ayrıca modelde Porsche Traction Management sistemi için su soğutmalı bir transfer kutusu mevcut.

Sahip olduğu güç ile birlikte modelin 0-100 km/s hızlanma süresi 3.3 saniye. Model düz çizgi performansından çok daha fazlasını kullanıcıya sunmayı amaçlıyor. Bununla birlikte model çift merkezi egzoz borularına sahip. Bu sayede model yeni titanyum egzoz borularından nefes alarak daha verimli bir ses verebiliyor. Porsche tarafına göre, yeni egzoz sistemi ile birlikte; orta susturucunun kullanılmaması ve yeni malzeme sayesinde ağırlıktan tasarruf ediliyor.

Model sahip olduğu ayarlanan özel olarak şasi ile birlikte; Turbo GT versiyonunu en çevik Cayenne modeli haline getiriyor. Bununla birlikte model üç odacıklı uyarlanabilir havalı süspansiyon sistemine de sahip. Turbo GT versiyonunun Coupe Turbo modeline göre 17 milimetre daha alçak olduğunu da belirtmek gerek. Bu sayede modelin yol tutuşu daha da iyi bir hal alıyor. Ayrıca model süspansiyon konusunda Coupe Turbo modelinden yüzde 15 oranında daha sert. Fakat Porsche Adaptive Suspension Management sistemi sayesinde amortisörler istenildiği şekilde ayarlanabiliyor.

Porsche Torque Vectoring teknolojisi ile birlikte model çekiş ve çeviklik konusunda da daha agresif bir hal alıyor.

Tasarımı

Tasarımına baktığımız vakit bizleri 22″ boyutunda alaşımlı jantlar bekliyor. Yeni jantlar Pirelli P Zero Corsa performans lastikleriyle birlikte sunuluyor. Bununla birlikte tekerlekler tutuşu iyileştirmek adına yarım derecenin biraz altında negatif kambere sahip. Ayrıca Porsche seramik kompozit frenleri de standart olarak sunuyor.

Model bünyesinde pek çok karbon fiber detaylara sahip. Bununla birlikte arka tarafta 25 milimetre daha geniş açılabilir bir arka spoyler mevcut. Model için zarif bir şekilde geliştirilen gövde kiti de bir hayli güzel görünüyor. Bu tasarım detayları ile birlikte model en yüksek hızlarda Coupe Turbo modeline göre 40 kilograma kadar daha fazla bastırma kuvvetine sahip.

İç tarafa baktığımızda Alcantara kaplama, elektrikli spor koltuklar ve GT versiyonuna özgü döşeme detayları bizleri bekliyor. Bununla birlikte model Porsche tarafının en güncel bilgi-eğlence sistemi; Porsche Communication Management 6.0 sistemini kullanıyor. Bu sistem ile birlikte Apple CarPlay ve Android Auto gibi teknolojik destekler araçta mevcut. Ayrıca belirtmek gerekir ki model dört kişilik.

Son olarak yeni 2021 Porsche Cayenne Turbo GT modeli 143.910 Sterlin seviyesinde satışa sunuldu. Model için teslimatlar sonbaharda başlaması bekleniyor.

“2021 Volkswagen Polo GTI makyajı resmi olarak duyuruldu” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version