Site icon Dijital Tekerlek

Yeni 2021 Mercedes SL kamuflajlı olarak karşımızda

Yeni 2021 Mercedes SL kamuflajlı olarak karşımızda 19

Mercedes tarafının BMW 8 Serisi Cabrio rakibi olarak görülen Yeni 2021 Mercedes SL modeli kamuflajlı olarak görüntülendi. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Marka yeni SL modelinin yalnızca AMG bayrağı altında satılacağını ve AMG E 63 spor sedanı ile aynı 4MATIC+ sistemine sahip olacağını belirtmekte. Bu sayede modelin ilk kez dört tekerlekten çekişli olması planlanmakta.

Var olan görseller ile modelin resmi tanıtımının öncesinde fikir edinme imkanı bizlere sunulmakta. Bununla birlikte modelin tasarım dilinin güçlü bir AMG etkisi altında olduğunu belirtmek gerek. Fakat modelin Mercedes tarafının performans bölümü tarafından geliştirilmesi bu etkiyi oldukça normalleştirmekte.

Modelde eskiden olduğu gibi 2+2 şeklinde bir oturma düzeni mevcut. Bununla birlikte model uzun bir kaputa ve nispeten kısa bir kuyruğa sahip. Ayrıca katlanır metal üst tavan yerine kumaş tavan da dikkatleri çekmekte.

Model dört çıkışlı egzoz sistemi ve AMG GT ile aynı “Panamerica” radyatör ızgarasına sahip olması beklenmekte.

Yeni 2021 Mercedes-AMG SL teknik özellikleri

Model motor tarafında ise en güçlü AMG motorları ile satılacağı beklentiler arasında. Ayrıca modelin serisi muhtemelen SL43 etiketli 3.0 litrelik sıralı altı silindirli benzinli motor ile başlayacak. Sonrasında ise 4.0 litrelik, 604 beygir gücünde V8 motor seçeneğinin de gelmesi planlanmakta.

Ayrıca model hibrit teknolojisi tarafında da 48 Voltluk elektrifikasyon sistemi yerine takılabilir hibrit gücünü kucaklaması beklenmekte.

Modelin şasisi içinde kapsamlı bir revizyon bizleri beklemekte.

Yeni 2021 Mercedes-AMG SL tasarımı

Modelin tasarımına baktığımız vakit ise oldukça özenli bir tasarım bizleri beklemekte. Daimler AG’ nin baş tasarım sorumlusu Gorden Wagner; ” Her SL, on yılının aynasıdır. 50’leri düşünürseniz ve o dönemdeki güzellik idealini düşünürseniz, zenginlikti. Sonra altmışlara geçersiniz, modeller zayıfladı, etekleri kısaldı ve Pagoda’ya baktığınızda bu süper hafif bir araba ve yine zamanın zevkini temsil ediyor. ” şeklinde cümleler kurmakta.

Son olarak elde var olan görsellere baktığımız vakit modelin DNA’sını korumaya devam ettiğini görmekteyiz.

Toyota yeni elektrikli modelinin ilk tanıtım resmini yayınladı

Exit mobile version