Site icon Dijital Tekerlek

Yeni 2021 Audi Q3 Türkiye’de satışa sunuluyor

2021 Audi Q3

Audi tarafının çok yönlü SUV modeli 2021 Audi Q3 modeli resmi olarak Türkiye’de satışa sunulmakta. Modelin detaylarına gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Audi tarafının performans, konfor, dijital işletim sistemi ve kapsamlı bilgi sistemi gibi; bir dizi özelliği bünyesinde bulunduran model; 35 TFSI motor seçeneği ile Audi showroomlarında yerini almakta.

2021 Audi Q3 tasarımı

Model yeni hali ile oldukça sportif bir görünüme kavuşmakta. Ön kısımda yer alan sekizgen tasarımlı tek çerçeveli ön ızgarası ve büyük hava girişleri araca daha sportif bir görünüm katmakta. Ayrıca ön tarafta yer alan Matrix LED farlar; kolaylaştırması ile birlikte tasarım anlamında da oldukça güzel görünmekte.

Tasarım çizgisine baktığımız vakit ön ve arka farların simetrik aydınlatma grafikleri ile birleşen omuz çizgisi oldukça atletik bir görünümü bizlere sunmakta. Bununla birlikte modelin daha geniş görünmesi adına var olan çamurluk kaplamaları, off-road görünümüne de vurgu yapmakta. Aracın gövdesi yan taraftaki arka camı da çevreleyen uzun bir tavan kenarı spoileri ile tamamlanmakta.

İç tasarıma göz attığımız vakit yatay çizgiler ve üç boyutlu tasarım öğeleri içerde de bizleri beklemekte. Bununla birlikte bu öğeler elbette Audi tarafına yakışır premium malzemeler ile birleştirilmekte. Ayrıca modelde bulunan yeni işletim sistemi konsepti bu tasarıma oldukça güzel bir şekilde konumlandırılmakta. Koltuk tarafına baktığımız vakit ise; hem konforu hemde sportif sürüş pozisyonunu bizlere sunan koltuklar bizleri beklemekte. Buna ek olarak direksiyon da dik açıyla konumunu değiştirebilmekte.

2021 Audi Q3 boyutları

Model 4.484 milimetre uzunluğa, 1.849 milimetre genişliğe, 1.585 milimetre yüksekliğe sahip. Bununla birlikte modelin aks mesafesi eskiye nazaran 77 milimetre uzamakta. Bu sayede arka koltuklar standart olarak 150 milimetre ön ve arka tarafa hareket etme özelliğine sahip.

Bagaj tarafına geldiğimiz vakit ise bizleri 410 litrelik bir bagaj hacmi beklemekte. Ayrıca koltukların yatması ile bu alan 1.405 litre seviyelerine yükselebilmekte. Modelde yükleme eşiği için yükseklik üç seviyeye kadar ayarlanabilmekte. Bununla birlikte opsiyon listesinde; elektrikli bagaj kapağı ve ayak hareketi ile açma özelliği de yer almakta.

Teknolojik anlamda nasıl ?

İşletim sistemi tarafında baştan aşağı yenilik alan modelde artık analog göstergeler de yer almamakta. Bununla birlikte marka MMI navigasyon plus ile birçok ek fonksiyonu bir arada sunabilen sanal kokpiti modele eklemekte. Kontrol panelinin ortasında 10.1″ boyutunda dokunmatik ekran yer almakta.

Model bilgi-eğlence sistemi tarafında da artık üst segmentte yer alan Audi modelleri ile aynı teknik fonksiyonları sunmakta. Navigasyon sistemi önceki yolculuklara göre kullanıcıya uygun rota önerileri sunabilmekte. Bununla birlikte modelde kablosuz şarj kutusu standart ve Audi akıllı telefon arayüzü opsiyonel olarak sunulmakta. Audi akıllı telefon arayüzü; akıllı telefonların ekranlarını kablosuz olarak bilgi-eğlence sistemine yansıtabilmekte.

Teknoloji tarafında en çok merak edilen konulardan birisi olan; sürüş destek sistemlerine geldiğimiz vakit bizleri birçok sistem beklemekte. Elbette modelde adaptif sürüş asistanı, 360 derece kamera sistemi, park asistanı ve şerit değiştirme asistanı gibi birçok sürüş destek teknolojisi yer almakta.

2021 Audi Q3 teknik özellikleri

2021 Audi Q3 modeli, önden çekişli bir adet benzinli motor seçeneği ile ülkemize gelmekte. Bu motor 150 beygir güce sahip. Bununla birlikte motorun ismi 35 TFSI. Motor turbo şarjlı dört silindirli doğrudan püskürtme ünitelerine sahip. Güç yola yedi vitesli S tronic şanzıman ile aktarılabilmekte.

“Yeni Seat Urban EV modeli 2025 yılına kadar gelecek” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version