Site icon Dijital Tekerlek

Abonelik İle Elektrikli Araç: Canoo 🚙

Abonelik İle Elektrikli Araç: Canoo 🚙 4

Elektrikli araç sayısının sürekli artmasıyla birlikte bu iş ile uğraşan startup’ların da arttığını görmekteyiz. Daha öncesinde EVelozity adıyla bilinen Canoo da bunlardan bir tanesi. Canoo 2021 yılında elektrikli araç üretimine başlayacağını ve bu  araçların nasıl özelliklerde olacağına  dair paylaşımları yayımladı.

Canoo’nun kendi ismini taşıyan elektrikli van modeli’nin göze çarpan en önemli detayı yalnızca abonelik sistemiyle müşterilerle buluşacak olması. Bu bağlamda müşteriler arabayı satın almak yerine sadece aylık belli paralar karşılığında kiralayabilecek. Müşterinin aylık ödediği abone ücretinin içinde sigorta, şarj, kayıt ve diğer bakım masrafları da yer alıyor.

Hem iç hem de dış tasarımı oldukça iyi bir tasarıma sahip olan Canoo’nun arkasında Richard Kim yer alıyor. Richard Kim aynı zamanda BMW i3 ve i8 modellerini tasarlayaın ekibin de lideridir. Kim, Caanoo’yu “insanların asıl ihtiyacı olan araç” şeklinde tanımlıyor. Canoo bu üreteceği elektrikli araçlar ile kullanıcısına en geniş yaşam alanını sunmaya çalışıyor.

Tavan dahil aracın her yanı camlarla çevrili olacak şekilde tasarlanan Canoo’nun ön ve arka kısmı neredeyse aynı. Aracın iç kısmına baktığımızda arkada adeta bir toplantı veya sohbet olanağını sunan U şeklinde koltuklar mevcuttur. Aracın ön tarafında ise sürücü ve ön yolcu için iki ayrı koltuk bulunmaktadır. Bu koltuklar tam otonom sürüş sırasında arka tarafa yönelebiliyor. Aracın tam otonom sırasında gerekli yazılım ve donanım kapasitesi mevcut olmasına rağmen direksiyon ve pedallardan vazgeçilmemiştir.

Dijital Tekerlek | Instagram

Canoo tarafından üretilecek olan elektrikli aracın teknik özellikleri şimdi biraz kısıtlı gibi gözüküyor. Elektrik motor 300 beygir güç üretiyor. 80 kWh bataryaya sahip olan araç tek şarjla 400 kilometre sürüş menzili sunacağı ön görülüyor. Bu araçta kullanılan modüler platformun en az iki araçta daha kullanılacağı da bilgiler arasında.

Görsel Kaynak 1

Exit mobile version