Site icon Dijital Tekerlek

Yakın Gelecekte Bentley Elektrikli Araç Sektöründe Bulunmayacak

Yakın Gelecekte Bentley Elektrikli Araç Sektöründe Bulunmayacak 3

Ünlü otomobil markalarından olan Volkswagen isminin himayesinde üretim yapan Bentley, birçok otomobil üreticisinin dahil olduğu elektrikli otomobil sektörüne hala giriş yapmamıştır. Fakat bu sektöre girmenin ilk adımları atılmaya başlandı.

Bu markanın adı altındaki bütün araç modelleri yıllardır çok dikkat çekmektedir. Üretmiş olduğu araçlar kendi sınıfları içerisinde kullanıcılara hem sportif bir sürüş imkanı hem de bu sportifliğin yanında konfor ve rahatlığı da sunmaya yönelik çalışmalar yapmaktadır. Bunun yanında da şirket geleceğe yönelik planlarını yapmaya da devam etmektedir.

 Şirketin elektrikli araç üretimi ile görüşünü geçtiğimiz günlerde şirket CEO’su Adrian Hallmark şu şekilde açıkladı; “2025’den öncesinde tamamen elektrikli araç üretimi yapılmayacak.”

Firmanın görüşüne göre, şu sıralar her ne kadar elektrikli araçlar ilgi görse de, uzun yıllar geleneksel araçların gözden düşmeyeceğini ön görmektedir. Firmanın satış kitlesine ve satış değerlerine baktığımız zaman bu düşüncenin ne kadar doğru bir yaklaşım olduğunu görmekteyiz. Bunun yanı sıra firma elektrikli araçlarda bulunan pil sorunlarının giderilmesi ve pil durumunun daha da geliştirilmesini beklediğini yaptığı açıklamalarda görmek mümkün. Bentley, BMW’nin de destekleyip büyük yatırımlar yaptığı katı hal pillerin daha da geliştirilip sıvı haldeki pillerden daha faydalı olarak elektrikli araçlara tam olarak entegre edilmesini de beklemektedir. Günümüzde ki elektrikli araç pillerinden daha uzun süre yol kat edebilmeyi ve zorlu koşullarda daha iyi performans sergileyebilmeyi başarabilen katı hal pilleri günümüzde çok ilgi çekmektedir. Bu açıklamalara göre görüyoruz ki Bentley, elektrikli araç sektörüne, katı hal pillerle girmek istemektedir.

Şirket CEO’sunun bir diğer açıklaması ise, şimdiki elektrikli otomobillerin yerden çok yüksekte olup bunun sebebinin de piller olduğunun altını çiziyor. Katı hal piller ile bu sıkıntının da yakın gelecekte çözülebileceğini ön görüyor.

Exit mobile version