Site icon Dijital Tekerlek

Xpeng P5 Avrupa pazarında rekabet etmeye hazır

Çinli otomobil üreticisi Xpeng, Xpeng P5 modeli ile beraber Avrupa pazarına yönelik teknik özelliklerini ve fiyatlarını açıkladı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

İlk etapta Danimarka, Hollanda, Norveç ve İsveç’te satışa sunulması planlanan P5, Çin pazarında yakaladığı başarıyı Avrupaya taşımayı hedefliyor. Bununla birlikte Danimarka, Hollanda, Norveç ve İsveç’te siparişe açılan modelin, teslimatlarına ilişken herhangi bir tarih paylaşılmadı.

Xpeng P5 teknik özellikleri

Çin’de satılmaya devam eden modelin teknik özelliklerine baktığımızda; tek elektrik motorlu bir kurulum ve 66kWh boyutundaki pil paketi bizleri bekliyor. Bununla birlikte model 211 beygir güce, 310Nm tork değerine sahip. Kurulumu itibariyle modelin 0-100 km/s hızlanma süresi ise 7.5 saniye seviyesinde. Modelin menzil tarafına baktığımızda ise WLTP testlerine göre 465 kilometrelik bir menzil bizleri bekliyor.

Pil paketinin şarjı noktasında model 70kW’a kadar hızlı şarjı destekleyebiliyor. Bununla birlikte otomobilin şarjı 36 dakika gibi bir sürede yüzde 30’dan yüzde 80 seviyesine ulaşabiliyor. Ayrıca otomobil Hyundai Ioniq 5 ve Kia EV6 modellerinde gördüğümüz araçtan yükleme işlevine de sahip.

Sürüş destek sistemleri

Avrupa’da satılacak olan tüm P5 modelleri, XPILOT desteği adına yüksek çözünürlüklü dalga radarına, 12 adet ultrasonik sensöre, dört adet kameraya ve yükseklik algılayabilen 9 adet kameraya sahip. Bununla birlikte model tüm bu donanımlar ile beraber; XPILOT 2.5 gelişmiş sürücü yardım sistemi ile standart olarak kullanııclara sunuluyor. Ayrıca bu sistem ile beraber model; Uyarlanabilir Hız Kontrolü, Şerit Merkezleme Kontrolü, Uyarlanabilir Dönüş Hızı ve Aktif Şerit Değiştirme özelliklerine sahip.

Xpeng P5 iç yaşam alanı

İç yaşam alanına baktığımızda; 12.3″ boyutunda dijital gösterge paneli ve 15.6″ boyutunda multimedya ekranı bizleri bekliyor. Bununla birlikte birçok çevrimiçi hizmeti destekleyen model, kablosuz yazılım güncellemelerini de sorunsuz bir şekilde gerçekleştirebiliyor. Panoramik açılabilen cam tavana, ısıtmalı koltuklara, kablosuz şarj desteğine ve iki bölgeli klima kontrolüne sahip olan model; konfor tarafında da oldukça iddialı.

Xpeng P5 fiyat listesi

Model Danimarka pazarında 56.823 dolar, Hollanda pazarında 52.033 dolar, Norveç pazarında 42.717 dolar, İsveç pazarında ise 57.825 dolar fiyat etiketine sahip. Bununla birlikte Xpeng P5 modeline sahip olmak isteyen kullanıcılar ilk etapta; gri, siyah ve beyah renklerinde sipariş verebilecekler.

“2022 BMW 7 Serisi yenilikleriyle bizlerle”

Exit mobile version