Site icon Dijital Tekerlek

Xiaomi Elektrikli Otomobil Piyasasına Hızla Giriyor

Xiaomi Elektrikli Otomobil Piyasasına Hızla Giriyor

Xiaomi, bilindiği üzere akıllı telefon pazarında etkileyici adımlar atmış, pek çok başarılı modeli tüketicilerle buluşturmuştur. Şimdiyse bu Çinli teknoloji devi, otomobil sektörüne adım atmaya hazırlanıyor ve bu alandaki hedeflerini belirledi.

Xiaomi’den Elektrikli Otomobil Atağı

Xiaomi, yaklaşık iki yıl önce elektrikli otomobil üretimiyle ilgili ilk planlarını duyurmuştu. O zamandan bu yana çalışmalarını sürdüren şirket, otonom sürüşle ilgili de önemli adımlar atıyor. Önümüzdeki yıllarda Çin’de 140’dan fazla aracın test edilmesi planlanıyor ve bu adımla 2024 yılında sektörde liderliği hedefliyorlar.

Modena: Xiaomi’nin Elektrikli Otomobil Ürünü

Xiaomi’nin elektrikli otomobilinin adı “Modena” olacak. Başlangıçta 22 bin ila 29 bin dolar arasında bir fiyatla satışa sunulması beklenen bu otomobilin fiyatı, gelişen teknolojik özellikleri ve artan maliyetler nedeniyle 40 bin dolara kadar yükseldi. Ancak bu fiyatla bile piyasanın en uygun fiyatlı elektrikli otomobillerinden biri olma iddiasını koruyor.

Üç Versiyon, Farklı Özellikler

Xiaomi’nin bu yeni otomobilinin Qualcomm 8295 çipine sahip üç farklı versiyonu olacak. Bu özellikle teknoloji entegrasyonunun ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Çin basınına yansıyan haberlere göre, Xiaomi bu otomobili, Xiaomi 14 serisi akıllı telefonlarıyla birlikte tanıtacak. Şu anda Pekin’de haftada 50 prototip üretiliyor.

Teknik Detaylar ve Dizayn

Xiaomi’nin elektrikli otomobili, 101 kWh kapasiteli bir batarya ile 800 km’ye kadar menzil sunacak. İlk etapta yıllık 150 bin otomobil üretme kapasitesi hedefleniyor. Aerodinamik gövde tasarımı, uzun kaput ve lidar sensörü gibi detaylarıyla otomobil, göz doldurmayı başarıyor.

Xiaomi’nin kurucusu Lei Jun’un da belirttiği gibi, elektrikli otomobilin kış testleri başarıyla tamamlandı ve seri üretime girmesi için geri sayım başladı.

Exit mobile version